3 tips til din cykelferie

Vil du gerne på cykelferie i år, men har du ikke prøvet det før, og er du lidt på bar bund, kommer vi her med en række tips til dig, så du kan være sikker på at få dig en god ferie.

Læs også om badeferie på Sri Lanka her.

Find en god cykel

For det første gælder det om at finde dig en rigtig god cykel. Hvis du allerede har sådan en, kan du bare springe dette punkt over.

Men der er mange, der bare har en gammel havelåge som cykel i hverdagen, og det er ikke nødvendigvis den bedste at køre tværs over landet på. Her gælder det om at finde en cykel, der kan holde til det, og som er god at cykle på, når du nu skal ud på en række længere ture.

Find de bedste strande på Sri Lanka.

Hvordan vil du sove?

Du skal også finde ud af med dig selv, hvordan du har lyst til at overnatte, når du er på tur. Nogle elsker at sove i telt, når de er på cykelferie. Andre vælger at booke sig ind på vandrehjem eller hoteller undervejs.

Det er klart, at det er billigere at sove i telt på vejen. Omvendt slipper du også for at slæbe på meget bagage, hvis du bare vælger at trille ind på et vandrehjem for at overnatte. Så det kommer helt an på, hvad du har det bedst med at gøre.

Planlæg din rute hjemmefra

Sidst, men ikke mindst, kan det også være oplagt at planlægge din rute hjemmefra. Især hvis du har planer om at overnatte på hoteller og vandrehjem, for så skal du nok booke dig ind på forhånd, hvis du vil være sikker på, at der er en seng til dig, når du kommer.

Har du bare et telt med, kan du sagtens vælge bare at tage det, som det kommer uden de store forberedelser. Men de fleste vælger stadig at planlægge turen hjemmefra, så de også ved, hvor mange dage de skal være væk, når de tager på tur rundt i landet – eller sågar til udlandet.