3 gode råd til julen hos skilsmisseforældre

(sponsoreret indhold)

Hvis det er første gang i skal holde jul efter en skilsmisse, eller generelt blot har brug for nogle gode råd for at få det til at fungere så er du kommet til det rigtige sted. Vi har fundet 3 gode råd, som kan gøre det lettere at komme gennem julen med skilsmisseforældre. Som barn er der mange ting der går igennem hovedet på ens forældre bliver skilt, og det kan være svært at få til at fungere ordentligt efter. I samarbejde med børnetelefonen og babyalarmen.dk har vi skrevet flg. 3 råd til skilsmissebørn og deres forældre.

De her råd er som udgangspunkt skrevet til børn og unge, som skal holde jul med skilsmisseforældre. Som forældre kan rådene dog også være brugbare, da de kan give dig nogle ideer om, hvilke tanker dit barn går med.

1. Hvad kræver det for at du får en god jul?

Det kan være en rigtig god start, at starte ud med at tænke over hvad der gør julen god for dig. Du bliver nødt til at finde nogle ting som er positive – at være skilsmissebarn er ikke let, og det er ikke altid en mulighed at holde jul med både mor og far. Derfor anbefaler vi at du tænker over nogle ting som er vigtige for dig i julen, også snakker med dine forældre om det. Hvis det er svært at snakke om, så kan du skrive et brev til dem.

2. Hvad kan du gøre, hvis du har det svært i julen?

Hvis det er første gang man skal holde jul som skilsmissebarn så kan det godt være svært, derfor kan det være en god ide at tale med en som du føler dig tryg med. Det kan være en lærer, en ven eller en voksen som du betror. På den måde kan de måske hjælpe dig med at komme ud med nogle ting, og gøre at du får en bedre jul.

3. Får de andre dyrere gaver?

Nogen tænker måske over værdien af de gaver de får? Kommer mine mulige nye halvsøskende til at få dyrere gaver end mig? Det er en helt unødvendig ting at gå og tænke over, der bliver sjældent gjort forskel – og i bund og grund handler julen ikke om værdien på gaverne, men tankerne bag!