7 populære slankekure for tiden 

Er du på udkig efter en slankekur, der kan hjælpe dig med at smide de overflødige kilo? Så læs med her. Vi har nemlig lavet en liste med 7 populære slankekure, som du kan afprøve. 

Paleo diæt

Paleo diæt er baseret på den forudsætning, at vi skal spise som vores forfædre gjorde – det vil sige fødevarer, der kan jages eller indsamles. Det betyder magert kød, fisk og skaldyr, frugt, grøntsager, nødder og frø. Denne diæt siges at hjælpe med vægttab, øget energiniveau og forbedret fordøjelse.

Keto diæt

Keto diæt er en fedtholdig, kulhydratfattig diæt. Det siges at hjælpe med vægttab ved at tvinge kroppen til at forbrænde fedt til energi i stedet for kulhydrater. Denne diæt kan være vanskelig at følge, da den kræver omhyggelig planlægning og sporing af fødeindtaget.

Whole30

Whole30 er en 30-dages udfordring, hvor du fjerner visse fødevarer – såsom sukker, alkohol, korn, bælgfrugter og mejeriprodukter – fra din kost. Målet er at nulstille din krop og forbedre dit generelle helbred. Denne diæt kan være vanskelig at overholde, men mange mennesker finder, at fordelene er det hele værd.

Atkins-diæt

Atkins-diæten er en kulhydratfattig diæt, der blev populariseret i begyndelsen af 2000’erne af kardiologen Dr. Robert Atkins. Ideen bag diæten er at tvinge din krop til at forbrænde fedt til energi i stedet for kulhydrater. Denne diæt siges at hjælpe med vægttab, men den kan være svær at følge.

Middelhavskost

Middelhavskosten er baseret på de traditionelle fødevarer fra Middelhavsområdet – såsom olivenolie, fisk, grøntsager og frugt. Det siges, at denne diæt forbedrer det generelle helbred og reducerer risikoen for kroniske sygdomme.

Dukan-kuren

Dukan-kuren er en proteinrig og kulhydratfattig diæt, som blev populariseret af den franske læge Pierre Dukan i begyndelsen af 2000’erne. Ideen bag diæten er at spise en proteinrig, kulhydratfattig kost for at tabe sig hurtigt. Denne diæt kan være vanskelig at følge og er måske ikke holdbar på lang sigt.

Intermitterende faste

Intermitterende faste er en spiseform, hvor du skifter mellem perioder med spisning og faste. Der findes en række forskellige protokoller, men den mest almindelige er 16/8-metoden, hvor man faster i 16 timer og spiser i 8 timer.

Så der har du det – 7 populære diæter i øjeblikket. Hvorfor ikke give en af dem en chance og se, om den virker for dig?

Få skræddersyet en kostplan efter dine mål og behov

Hvis du ønsker at tabe dig og forbedre dit generelle helbred, men ikke ved, hvor du skal starte, hvorfor så ikke få en skræddersyet kostplan? Det er i dag meget nemt at få udarbejdet en personlig kostplan baseret på dine specifikke mål og behov. Mange virksomheder tilbyder også individuel støtte fra en kvalificeret diætist, så du kan være sikker på, at du er på rette vej.

Vil du have flere oplysninger?

Hvis du vil vide mere om en af disse diæter, er der masser af ressourcer tilgængelige online. En hurtig søgning vil give dig et væld af artikler, blogindlæg og forumdiskussioner om hver enkelt diæt. Alternativt kan din praktiserende læge eller en registreret diætist give dig råd og støtte.