Bænkpres: Den ultimative guide

En træningsbænk er et godt stykke træningsudstyr at have i dit hjem. Den kan bruges til en række forskellige øvelser, herunder presses, rows og curls for overkroppen, lunges og step-ups for underkroppen og endda triceps dips for armene. Læs videre i artiklen og få formtips til bænkpres.

En sikker vinder
Den mest klassiske øvelse, som er den, de fleste nok vil forbinde med en bænk, er bænkpres. Bænkpres rammer hele din brystmuskulatur samt forsiden af din skulder og din triceps. Derfor er det en ekstremt god øvelse til at træne de store muskler i overkroppen. Hvis du har en justerbar bænk, kan du også lave bænkpres med enten en opadgående vinkel eller en nedadgående vinkel for at ramme brystet lidt forskelligt.

Tag det første skridt
For at udføre dette ikoniske løft korrekt er der nogle vigtige ting, som du skal huske. For det første skal du sørge for, at du ligger på bænken med øjnene under vægtstangen. Dette vil hjælpe dig med at holde dit hoved og din nakke i en neutral position. Placer dine hænder lidt bredere end skulderbreddes afstand og tag fat i stangen med håndfladerne fremad.

Hold styr på din teknik
Før du løfter vægten, skal du tage en dyb indånding og spænde dine kernemuskler. Når du derefter udånder, skubber du vægten opad, indtil dine arme er strakte. Lås ikke albuerne – hold dem let bøjet for at sikre, at spændingen opretholdes i hele bevægelsesområdet. Til sidst sænker du langsomt vægten tilbage til udgangspositionen, og gentag det ønskede antal gentagelser.

Start småt ud
Hvis det er første gang, du laver bænkpres eller hvis du er nybegynder, så start med en lettere vægt, indtil du får styr på det. Sørg også for, at dine albuer ikke flagrer for meget ud, da dette potentielt kan forårsage skader.

Du kan læse mere omkring træningsbænke her.