Bliv klar til at løbe marathonløb

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Du vil gerne løbe en maraton, men du ved ikke, hvordan du kommer i gang med træningen, hvad du skal spise, hvilket tøj og hvilke sko du skal bruge, og hvordan du forbedrede dig op til løbet? Læs artiklen her og finde gode råd til, hvordan forbereder dig til at løbe marathonløb.

Hvor motiveret er du?

42 km er en lang strækning at løbe og en stor udfordring for mange, uanset om marathonløbet bliver gennemført på 3 eller 5 timer. Hvilket resultat, du er i stand til at opnå på selve dagen, hvor du løber maraton, er ikke kun afhængigt af din fysiske form. Resultatet vil ligeledes afhænge af, hvor meget tid, vilje, motivation du er i stand til og villig til at investere i hverdagen for at opnå målet. Start med at afklare med dig selv, om du løber for at gennemføre eller løber efter en bestemt tid. Dette er meget vigtigt i forhold til din træning.

Hvis det virker uoverskueligt at løbe et marathon, kan du med fordel starte med at løbe et halvmarathon.

Start på den rigtig måde

Hvis det er første gang, du starter på at løbetræne, eller du ikke har løbet i lang tid, skal du starte stille og roligt ud. Du skulle helst ikke få en skade eller overbelastning. Den største fejl du kan begå, er at presse dig selv for meget for tideligt ved at ville løbe enten for hurtigt, for langt eller for ofte – eller alle tre dele på en gang! Hvis du træner for meget, kan du få skader, muskler bliver meget ømme og du bliver udmattet. I værst fald taber du gejsten for at løbetræne.

Find et løbeprogram der passer til dig og dine mål. Et løbeprogram behøver du ikke at følge til punkt og prille, men det er et godt redskab til at vænne dig til at løbe regelmæssigt. Et løbeprogram hjælper dig med at komme i mål, samt holder styr på at du hverken løber for meget eller for lidt. Der findes rigtig mange løbeprogrammer på nettet og bøger, så der er helt sikkert et, der passer til din form, mål og hverdag.

Løbeudstyr

Løbesko er det vigtigste løbeudstyr. Den første og vigtigst overvejelse, når du køber løbesko, bør være komfort. Det er ligegyldigt, om det er den nyeste model og dyreste model i butikken, hvis den ikke sidder godt på foden. Løbesko skal føles behagelig at have på med det samme, da de ikke bare kan regne med at kunne gå dem til. Få taget en løbeanalyse inden du køber løbesko, da dette kan hjælpe dig med at finde de helt rigtige. Løbesko er nemlig ikke helt som almindelig sko.

Du skal være forberedt på at skulle bruge mindst 1000 kr. på et par løbesko, hvis du vil have et anerkendt mærke og model. Selvom du kan finde mange billige løbesko på markedet, bør du tænke på det på denne måde: Gode løbesko holder måske ikke længere end billige sko, men ligesom du vil få et bedre resultat og finish, hvis du maler med en dyrere maling, vil du også få et bedre udgangspunkt for et godt resultat, hvis du køber et par ordentlig løbesko.

 

Andet løbeudstyr du bør overveje at købe, alt efter hvor seriøst du er med din træning.

  • Løbestrømper
  • Løbetøj
  • Solbriller
  • Løbejakke
  • Pulsmålere/sportsure
  • Væskebælte