Børn og besparelser

(sponsoreret indhold)

Det er dyrt at få børn, det er der vist slet ikke nogen tvivl om. Man siger, at det koster en million danske kroner at have et enkelt barn fra det bliver født, til det er fyldt atten år. Så hvis du drømmer om en stor familie, kan det være du skal sætte dig lidt ind i, hvor det er oplagt at spare penge på udgifterne til børn.

Køb brugt eller lej
Selvom babytøj ikke er særlig dyrt, hvis man køber det i velassorterede supermarkeder eller i highstreet tøjbutikker, er der mange penge at spare, hvis du køber det brugt i stedet. Ofte er brugt babytøj som nyt, da de på det tidspunkt bare ligge i det og derudover kan de ikke passe det særlig længe, da de vokser meget hurtigt i starten. Der findes dedikerede apps og hjemmesider, som har til formål at sælge børnetøj og andet udstyr til børn. Her kan finde, hvad du selv har brug for og også sælge det, som dit barn er vokset fra.

Men der vil være ting som er til at foretrække nyt. Det kan dog meget hurtigt blive en dyr post at anskaffe sig en ny barnevogn, men med et kviklån kan man gøre det lidt nemmere for sig selv og ikke mindst lidt mere lækkert for den lille.

Hvis du gerne vil have noget fint tøj til dit barn, men ikke orker at køre rundt efter det hos andre, er at leje det. Der er flere firmaer, som har slået sig op på, at baby- og børnetøj ikke er noget, man har særlig længe på grund af den høje fart de har på med at blive større. Hvis du tilmelder dig en sådan service får du tilsendt en stak med tøj i den rigtige størrelser, og når dit barn er nået til den næste størrelse, så sender du bare tøjet retur og så får du den næste pakke. Det er bekvemt for dig, det er bæredygtigt og du slipper for at have for småt børnetøj liggende, hvis du ikke har overskud til at få sat det til salg

Gør det til et event
Hvis du har veninder, bekendte eller familiemedlemmer, som også har børn, kan du også arrangere en bytteaften. Nogle gange kan det være lidt uoverskueligt at sidde og kigge hjemmesider igennem efter tøj og andre babyting, man har brug for. Men hvis du inviterer dine med-forældre på besøg, hvor de kan tage tøj, legetøj og andet udstyr med sig, kan tingene hurtigt skifte hænder. Idéen med sådanne aftener er, at man kan hygge sig sammen samtidig med, at man kan komme af med ting, man ikke bruger mere og komme hjem med ting, man har brug for. Man kan lave reglerne, som man har lyst til, således at man enten kan bytte ting, købe og sælge ting for mindre beløb, eller begge dele. De fleste synes, det er rart med sådan en aften ude med andre i samme båd, hvor man så samtidig kan få lidt brugbare og billige ting med sig hjem.