Kunst og kultur er lærdom, dannelse og en måde at forstå verden på. Hvis du præsenterer dine børn for kunst og kultur allerede fra barnsben af, så giver du dem derfor et rigere sprog til at møde verden med. Når I på samme tid får mindeværdige oplevelser sammen, som er inspirerende og sjove, så er det bare med at lukke kulturen ind i hverdagen.  

Få kunsten ind med modermælken 

Det kan være en god ide at skabe et hjem, hvor kunsten indgår som et naturligt element. Det kan være, I lytter til musik sammen med det lille nye familiemedlem, eller det kan være igennem at nyde de smukke kunstmalerier, som pryder væggene. Heldigvis er det ikke sådan, at du behøver at tilhøre en magtfuld kunstelite for at få fingrene i et ægte oliemaleri. Mynewart tilbyder kunst malerier til priser, hvor alle kan være med også børnefamilierne.  

Brug derfor gerne noget tid til at finde noget fin kunst, som du kan dekorere børneværelset med, og giv dermed børnene kunsten ind med modermælken. Hvorfor ikke også lade børnene selv få lov til at prøve sig som kunstnere? Hvis du har lidt større børn, så er det en god øvelse at male malerier til forskellige typer musik. Hvad sker med form og farver, når I lytter til klassisk musik, og hvad sker, når I lytter til heavy metal? Det vil helt sikkert være en sjov oplevelse både for store og små.  

Kultur og kunst kan også være at tage de små mennesker med i teateret. Teateret er en levende kunstart med noget på hjertet. Det er derfor en underholdende, og meningsfuld, måde at præsentere de små børn for, hvad kunsten også kan. Kunstmuseer er også ofte værd et besøg, specielt der hvor man selv kan få lov til at prøve kræfter med de forskellige kunstarter. Børn er ofte begejstrede for museer, hvor man kan få lov til at sanse, opleve og eksperimentere. Det kan godt være en god ide at have dette i baghovedet, når I skal på kunstnerisk udflugt i weekenderne.  

Brug kunsten til at forevige familien 

Mynewart tilbyder ikke kun kunstmalerier med motiver fra andre kunstnere, du kan også bestille et håndmalet portræt af familien. Hvis du er kunstinteresseret og optaget af at formidle dette videre til dine børn, så er det oplagt, at du lader familien blive foreviget i en kunstners penselstrøg.  

Du har selvfølgelig selv indflydelse på, hvordan udtrykket i billedet skal være. Det kan være et fotografisk maleri, eller du kan vælge, at familien bliver fortolket med en mere kunstnerisk kant. Det at få lavet familieportrætter er blevet meget populært. Mange vælger at få det lavet som en hyldest til sin familie og som en personlig måde at bevare øjeblikket på. Det er også blevet en meget populær gaveide. Hvad med at årets julegave til bedsteforældrene er et maleri af familien? Det vil uden tvivl være en gave som indtager hæderspladsen i stuen igennem de kommende år.  

Et maleri er også en evighedsgave, da det er et levende øjebliksbillede, som man vil vende tilbage til igennem årene. Malerier går gerne i arv igennem generationer, og et familieportræt er derfor noget de nuværende og fremtidige arvinger vil sætte pris på.  

Sommeren i Danmark nærmer sig, og du vil gerne skabe den bedste sommer for dit barn. Det er ikke alle, der har råd til at tage en tur til udlandet, og her kan du se, hvordan du skaber den bedste sommer for dit barn hjemme i Danmark.

Det handler om at komme ud og opleve noget samt at skabe gode rammer i hjemmet. En idé kan være at købe et stort badebassin, så I ikke altid behøver at køre ned til havet, hver gang I skal bade. Man kan både få badebassin til voksne og børn.

Nyd vandet

Når det er sommer i Danmark, bør man nyde havet. Der er mange måder at nyde havet på – man kan både sidde på sandet, lave sandslotte, lege i klitter, se solnedgange og selvfølgelig bade. Du skal tage dit barn med på stranden, da det får lov til at lave noget aktivt. Det er sundt at nyde den friske luft nær vandet. Og så er det selvfølgelig også utrolig smukt. Hvis du bor langt fra vandet og ikke har tid til at tage derhen hele tiden, kan du som sagt anskaffe dig et badebassin til familien. Man kan købe et stort badebassin, hvilket både kan fungere som et badebassin til voksne samt børn. Dette gør, at du skaber gode rammer i dit hjem for barnet. Børn kan godt lide at lave aktiviteter med sine forældre og derfor vil et badebassin til voksne og børn være en perfekt investering. Med et stort badebassin kan I alle sammen være der, og det er super hyggeligt at kunne bade derhjemme.

Tag på udflugter

Det er i det hele taget vigtigt for børn at komme ud. Børn har brug for at opleve, og derfor skal du bruge sommeren på at vise dit barn forskellige dele af Danmark. Man kan hoppe på cyklen, og hvis ikke man er til det, kan man tage bilen. Områder som Tisvildeleje, Møn og Bornholm er især smukke og hyggelige steder. Men selvfølgelig kommer det også an på, hvor du selv bor, og hvor langt du er villig til at tage. Hvis du bor i indre by, kan du også blot udforske nye dele af byen. Man kan finde flere perler, og det handler om at gå på udflugt. Fx findes der flere uberørte steder på Refshaleøen, hvilket også er nær vandet. I indre by findes der også mange hyggelige badesteder, og man kan nærmest hoppe i vandet alle steder. Tag dit barn med på udflugt og udforsk. Børn vil helt sikkert finde det sjovt og spændende.

Nyd hinandens selskab

I det hele taget kan en sommer i Danmark være rigtig sund. Det giver god mulighed for, at man kan nyde hinandens selskab og være nærværende med hinanden. I hverdagen har mange mennesker ofte rigtig travlt, så du skal huske at være til stede med dit barn. Så vil jeres sommer helt sikkert blive god lige meget, hvad I foretager jer.

Forældre vil altid det bedste for deres børn og sætter dem derfor altid først. Det er helt naturligt og selvfølgelig også det rette at gøre. Men hvis forældrene helt glemmer sig selv, kan dette faktisk ende med at gå ud over børnene. Så husk at tage tid til dig selv og glem ikke dine egne behov.

Bekæmp ensomheden

Der er rigtig mange enlige forældre. Om det er på grund af en skilsmisse, et dødsfald eller bare, at den anden forælder ikke har taget noget ansvar, så er der mange, der finder sig selv i en situation, hvor de står alene med ansvaret for sine børn eller måske bare ikke har nogen partner i hverdagen til at støtte sig op ad. Dette kan nemt føles ensomt, men mange forældre tager sig til takke med at have deres børn og føler måske, de ikke har brug for andre i deres nære liv. Men det kan være hårdt at være den eneste voksen, og desuden er der intet galt med at begynde at kigge efter en romantisk partner.

Selv hvis man som forælder er interesseret og åben for at møde nye potentielle kærester, er der mange, der ikke helt ved, hvordan de skal bære sig ad. Det kan være svært at finde tiden til at møde nye mennesker i hverdagen, når man har børn. Her er det heldigvis blevet langt nemmere, fordi man kan møde nye mennesker online. Her kan man tage det i sit eget tempo og være sikker på, at en person er et godt match, inden man vælger at mødes med dem.

Husk dine interesser

Mellem arbejde, indkøb, rengøring, madlavning og at køre børnene til deres fritidsinteresser kan et måske være svært at finde tid til at dyrke dine egne interesser. Det er dog en god idé at finde tid til sig selv. Prøv at prioritere det i løbet af ugen. Der er måske andre ting, der kan gøres mere effektivt for at skabe lidt mere luft i skemaet. Du kan for eksempel prøve at lave en madplan og købe ind for hele ugen.

Ved at finde lidt mere tid til dine egne interesser, kan du få lov til at være dig selv og afstresse med de ting, du godt kan lide at lave. Der er desuden en god chance for, at det også er noget, børnene kan mærke, da en forælder, der har tid til sig selv, højst sandsynligt vil være langt mere afslappet og have mere overskud i hverdagen.

Find tid til vennerne

Ligesom mange andre ting, kan det godt ske, at plejning af venskaber ryger længere ned på listen over prioriteter, når man får børn. Det er dog en rigtig god idé at sørge for at holde godt fast i de stærke venskaber. Prøv derfor på at finde noget tid til at mødes og husk at give dem tid til at snakke om deres liv. Det hele behøver ikke at handle om børn.

Ved at passe godt på sine venskaber har man nogen at snakke med og støtte sig op ad, og det kan derfor i høj grad godt betale sig at holde dem ved lige.

Når man bliver forælder, er der naturligvis mange ting, som man skal tænke på. Barnets behov skal opfyldes, og man bliver nødt til at sætte nogle klare rammer, når det gælder opdragelse. Dog har økonomien også en hel del at sige. 

Skal du oprette en børneopsparing?

Det kan være med forskel, om forældre vælger at oprette en børneopsparing. Det er absolut ikke noget, man skal gøre, men det kan  være en hjælp for dit barn i fremtiden.

Det er svært at sige, om det er mest fornuftigt at oprette en børneopsparing eller ej. Opretter du en børneopsparing, er du sikker på, at dine børn har nogle penge på kontoen, når de bliver ældre. Vælger du derimod ikke at oprette en børneopsparing, vil du selv have nogle flere penge, som du kan bruge, sådan som du finder mest fornuftigt.

Snak med en rådgiver

Det kan være en god idé at snakke med en rådgiver, når du skal afgøre, om du vil starte en børneopsparing. Ud fra et kig på din privatøkonomi, kan det nemlig være lettere at finde ud af, hvad der er klogest.

Du kan ligeledes finde råd på nettet. Dette kan være en side som denne, hvor Mads Nielsen skriver om hans forhold til økonomi. På internettet kan du desuden få råd omkring investering. Investeringer kan være en klog beslutning, hvis du vil have din opsparing til at vokse. Læs mere om investering på denne hjemmeside.

Investering af børneopsparing

Som nævnt ovenover kan investering være en god mulighed for dig, hvis du vil have din opsparing til at vokse. Inden du investerer, bør du dog være opmærksom på den risiko, som du løber.

Ved investering af børneopsparing vil dit barn få så mange penge udbetalt, som værdipapirerne er værd. Ligger udbetalingsdato således på et tidspunkt, hvor kursen er lav, kan dit barn risikere at få et mindre beløb udbetalt.

Læg et budget

Når man skal kigge på, om man har råd til at indbetale til en børneopsparing, er det en god idé at lægge et budget. På den måde kan du se, hvor mange penge du har til rådighed, når du har betalt dine faste udgifter.

Er dit rådighedsbeløb ikke stort nok til at brødføde en familie, er det fornuftigt at vente med at starte en børneopsparing, til du har flere penge mellem hænderne. Du kan også vælge at indbetale et mindre beløb. Jo før du starter, jo mere tid har opsparingen til at vokse sig stor.

Når man er barn, er der ikke noget bedre end at føle sig forkælet. Men det kan også gøre en forskel at opleve noget sammen. Det kan dog hurtigt blive dyrt. Derfor kan det være, du skal overveje at tjene lidt ekstra penge ved at arbejde hjemmefra.

Forkæler du dit barn nok? Det bedste er naturligvis at vise omsorg og empati for sine børn. Men det kan også have en betydning for jeres relation, hvis I oplever noget sammen. Og det kan hurtigt koste penge – der skal betales for transport, mad og drikke, entré osv.

Hvor skal jeg tage hen med mit barn?

Hvis du gerne vil bruge penge på at opleve ting med dit barn, er der mange muligheder. Holder I jer inden for Danmarks grænser, er der stadig masser af sjove og spændende ting at tage sig til som børnefamilie.

I kan tage i Tivoli i København, Tivoli Friheden i Aarhus, Jesperhus Blomsterpark, Legoland, Bonbonland, diverse børneteatre rundt om i landet, Den Blå Planet, Knuthenborg Safaripark osv. Mulighederne er mange – det handler om, hvilke interesser dit barn har.

Hvad hvis jeg ikke har råd?

Er der ikke plads i budgettet til diverse udflugter og oplevelser med dit barn, har du umiddelbart 3 muligheder:

1. Du kan sælge ting, du ikke længere bruger.
2. Du kan skære ned på dine udgifter.
3. Du kan øge dine indtægter.

Det kan du for eksempel gøre ved at arbejde hjemmefra. Det er praktisk, fordi du selv bestemmer arbejdstiden og kan tilpasse arbejdet med dagens andre gøremål. Og dem er der nok af, hvis du har et barn. Særligt at praktisk karakter.

Pengeweb.dk har lavet en guide til, hvilke muligheder du har, hvis du gerne vil arbejde hjemmefra. Det er ikke noget, du bliver rig af, men lidt har også ret, og mange bække små…

Sådan kan du arbejde hjemmefra

Du kan arbejde hjemmefra på forskellige måder. Er du grafisk kreativ, kan du tjene penge på at designe logoer for mindre virksomheder og start-up-projekter. Alle har brug for et logo for at fremstå professionelle over for kunder og samarbejdspartnere.

Er du ikke så stærk i Photoshop og InDesign, er der andre måder at arbejde hjemmefra på. En af dem er ved at svare på spørgeskemaer. Det kan være spørgsmål af forskellig karakter. Det foregår ved, at du skal give din mening til kende gennem spørgeskemaer på computeren.

Virksomheder betaler gerne analyseinstitutter for at betale dig for at svare på spørgsmål. Det kan være din holdning til en række services, emner eller produkter. Om du har benyttet dig af en særlig type yoghurt, om du har læst den og den avis, og hvad du i øvrigt mener om dem. God fornøjelse.

Investering kan være en levevej, en mulighed for at tjene ekstra penge eller bare en sjov hobby. Uanset hvordan du vælger at investere dine penge, kan du finde en måde at investere på, der kan sikre din barns fremtid. I dag er der mange der opretter investeringsfonde, for at  skabe en mulighed i fremtiden. 

Find nye måder at investere på

Der er mange nye måder at investere på, der ikke fantes før.  Her kan du for eksempel læse om hvordan du kan forbedre dit liv med en god investering.  Der er dog en ret stor forskel mellem en god og en dårlig investering. En god, succesful investering kan gøre at du tjener rigtig mange penge, og en dårlig investering kan give store tab. Derfor er det vigtigt at du aldrig investerer mere i udgangspunktet, end du potentielt set har råd til at tabe.

Skab muligheder

Når man investerer skaber man muligheder som ikke var der i forvejen. En investering kan forandre dit liv, hvis den giver afkastning. Hvis du laver investering når dit barn bliver født, er der mulighed for at investeringen kan give afkastning over mange år. På den måde kan en forholdsvis lille investering potentielt set give mange penge på sigt.

De fleste forældre vil gerne have så meget tid med deres børn som muligt. I de fleste tilfælde er det arbejdet, der sætter en stopper for dette. For mange handler den høje arbejdstid om, at de nyder at gøre karriere. Mens det for andre udelukkende handler om at få større økonomisk overskud.

Flere penge og mindre arbejde

Er du en af dem, der i virkeligheden gerne vil arbejde færre timer om ugen, så du får mere tid til familien? Dette kan være svært, hvis der samtidig skal være råd til ferier, oplevelser og uforudsete udgifter. En af de måder hvorpå man kan få flere penge mellem hænderne, uden at skulle arbejde flere timer, er ved investering.

Hvor skal man begynde?

Det kan være svært at overskue, hvor man skal starte henne, hvis man vil foretage en investering. Der er mange forskellige muligheder, og det er meget individuelt hvilken mulighed, der passer til dig. Man må dels gøre op med sig selv, hvor mange penge man vil investere, og dels hvor lang tid man vil have dem investeret. Et af de steder man kan investere sine penge er i kryptovalutaer som for eksempel Bitcoin. Læs mere om Bitcoins og investeringer i kryptovalutaer.

Det kan virke som noget, der først bliver relevant meget langt ude i fremtiden, hvis du har yngre børn. Men faktisk kan det være en god idé at tale med sine børn om økonomi, allerede når de er ganske unge. Selvfølgelig skal dine små poder ikke belemres om økonomiske problemer eller din egen private økonomi, men derfor kan det stadig være ganske fornuftigt at sætte dem ind, at ting koster penge og at det kræver arbejde at tjene de penge.

Når dit barn er gammelt nok til at få sig et ungdomsarbejde, kan det lære meget af at anskaffe sig et sådant. Det lærer dit barn, at det skal møde op et sted til tiden, udføre arbejdsopgaver som måske ikke er verdens sjoveste, lytte til en overordnet og måske endda avancere på arbejdspladsen og få mere ansvar og mere udfordrende arbejdsopgaver med tiden.

Når dit barn begynder at tjene sine egne penge, er det også lidt lettere at tale med det om, hvordan man prioriterer at spendere de penge. Du kan tale med det om, at hvis pengene bliver sparet op, kan man overveje at investere dem eller gemme dem, så man kan betale for et stort ønske. Glæden ved at kunne købe en tablet, et flot ur eller hvad dit barn nu ønsker sig, er bare større hvis pengene er tjent hjem ved at have et arbejde.

Du vil sikkert opleve et mere selvstændigt og initiativrigt ung menneske, så snart dit barn får et arbejde og får mulighed for selv at råde over sene egne penge.

 

(sponsoreret indhold)

Føler du dig også håbløst hjælpeløs når din teenager prøver at forklare dig om kryptobørs, blockchain teknologi og Bitcoin? Træk vejret og slap af, der er råd at hente.

Din teenagers digitale liv på nettet ændrer sig hver eneste dag. I takt med at teknologien udvikler sig, udvikler dit barn en nysgerrighed og interesse for nye og populære tendenser, som han eller hun stifter bekendskab med i klassen, på nettet eller ved at overhøre en snak blandt to voksne.

Interesserer din teenager sig for gaming eller endda investering i aktier, kan du være stensikker på at han eller hun er stødt på den omtalte kryptovaluta Bitcoin. Hvad gør man så som forældre?

Vi giver dig tre gode råd til at håndtere din barns interesse for digital investering:

Tal med dit barn om værdier
For at kunne begå sig økonomisk i vores samfund, er det vigtigt at din teenager forstår hvad, der har værdi. Har dit barn tidligere fået lommepenge? Har han eller hun et fritidsjob? En snak om disse ting, kan være med til at hjælpe din teenager med at forstå hvad penge er og hvad, der er fornuftigt at bruge på hvad. Først når din teenager har en god grundforståelse for hvor meget forskellige ting koster og hvordan man tjener sine, kan han eller hun lære at begå sig økonomisk.

Hjælp dit barn med den rette viden
Viser din teenager pludselig interesse for det virtuelle handelssystem, så vis ham eller hende, at det er dejligt med nyopståede interesser og engager dig så meget som muligt i det. Et godt sted at starte er at lave en masse research på emnet. Sæt dig ind i hvad Bitcoin er, hvordan man bruger dem og hvad de, kan være gode for. Hjælp dernæst din teenager med at finde frem til den viden han eller hun har brug for, for at dyrke sin nye interesse.

Du kan finde mere information om Bitcoin her.

Invester i projektet sammen
Som udgangspunkt skal man være 18 år, for at købe kryptovaluta. Derfor kan du, såfremt du fornemmer en stigende interesse hos din teenager, vælge at engagere dig i interessen og hjælpe med købet som værge. Det kan være din teenager gerne vil investere en lille smule af sin opsparing, det kan du hjælpe med. I sådan en situation er det særligt vigtigt at du taler med ham eller hende om, hvad investeringen har af betydning og hvilke risiko, der følger med.

(sponsoreret indhold)

Du er en stærk rollemodel, når det kommer til dit barns aktive holdning til miljø og bæredygtighed

“Hvor skal bananskrællen hen nu: I den grønne spand eller i affaldsspanden?” Det er måske meget at bede en 3-årig om at tage stilling til, tænker du – men børns læring går med syvmileskridt i denne tidlige alder og skal ikke undervurderes. Børn kan sagtens lære at kende forskel på, hvad der kan spises af regnorme og hvad der skal op i plastikcontaineren – og mange forældre taler endda om, at børnene synes det er sjovt at lære om, hvad der sker med skraldet.

Det behøves altså ikke være den formanende, klimabelærende pegefinger, du skal løfte, for at dit barn lærer om at tage vare på vores omverden.

Men hvordan åbner man op for emnerne genbrug og bæredygtighed – på en sjov og lærerig måde?

Ud under åben himmel

Først og fremmest er det genialt at kombinere aktivt samvær i naturen med det at lære nye ting, da mindre børn husker og lærer gennem alle sanser. Tag ud på en frisk cykeltur en lørdag eller søndag, og nyd nærværet sammen i naturen. Der findes massevis af gode cykelruter ud af byen, som vil bringe jer frem til skøn natur på ingen tid.

Har du ikke en stor cykel med vogn eller anhænger, så invester evt i en praktisk cykelstol til at have for eller bag på din cykel. Læs mere på Cykelstol.dk, hvor du kan finde smarte modeller af cykelstole til at have både et eller to børn på cyklen. Så er det bare at rulle derudaf.

Hav tegnebøger og billedbøger med i rygsækken

Når I er kommet frem til jeres udflugtsmål, fx i skoven, kan I gå på opdagelse i naturens fænomener – at lige fra en død fugleunge og en pølle fra en hjort, til ispapir og et væltet træ kan være ekstremt spændende at udforske for barnet. Tag gerne billedbøger med skovens dyr med i skoven, så I kan “studere” lidt sammen – du kan også opfordre barnet til at tegne de ting, som det hører om eller ser på udflugten, og som det fascineres af.

Fortæl om naturens kredsløb og tilpas din formidling til barnets horisont. Selvom du ved at det måske ikke redder verden at tage et enkelt ispapir i lommen, så kan det give barnet stor glæde at gøre en lille forskel. Og det er vel netop den optimisme og handlekraft, der kommer til at gøre en stor forskel for miljøet nu og i fremtiden.