Børns trivsel – en hjertesag

(sponsoreret indhold)

Børn i mistrivsel af den ene eller anden art er noget, der rammer de fleste lige i hjertet. Mistrivsel kan være alt fra mobning til alvorligt misbrug af seksuel eller voldelig karakter.

Her i Danmark anses det som borgerpligt at underrette de sociale myndigheder, hvis vi får kendskab til et barn, der lever i alvorlig mistrivsel. Faktum er, at jo hurtigere man reagerer, desto mindre er sandsynligheden for at barnet kommer til at leve med seriøse traumer senere hen i livet.

Det seneste årti har der været stort fokus på mobning helt ned til børnehavealderen. Flere institutioner sætter derfor en ære i at bruge forebyggende antimobnings-redskaber og fra en tidlig alder lære børnene at være tolerante, empatiske og at behandle hinanden fair – osse på trods af temperament og forskellighed.

Hvis man er forældre til et barn, der bliver udsat for mobning, er det vigtigt at gribe ind hurtigst muligt. Start med at konkretisere problemet. Foregår mobningen i skolegården, i timerne eller til fritidsaktiviteten? Og af hvilken karakter er mobningen? Børn der udsættes for omfattende mobning i deres barndom, kan resten af livet forblive psykisk påvirkede af disse grove hændelser eller hårde perioder. Det kan også udmunde i fysiske lidelser såsom mavesmerter eller kronisk hovedpine. Tag en alvorlig snak med barnets lærere samt forældrene til de børn, der mobber dit barn. Hvis utallige indgreb ikke ændrer ved situationen kan en flytning til en anden skole blive sidste udvej. Det kræver måske, at I som forældre er nødt til at købe en ekstra bil, hvis barnet vil få betydeligt længere i skole. Hvis det kniber med at finde plads i budgettet til en sådan uforudset, men praktisk investering, kan du lige her læse om dine muligheder for et billån – Du kan blandt andet benytte dig af denne side https://laaneberegneren.dk/billaan/ til at se dine muligheder for billån.

Din vigtigste opgave som mor eller far til et barn, der er offer for mobning, er at vise ham eller hende, at du altid vil være der og støtte med det, barnet har brug for for at komme godt videre. Fortæl dit barn, at det er helt perfekt, som det er, og at det vigtigste her i livet er at være god ved andre. Opbyg og vedligehold det stærke tillidsbånd mellem dig og dit barn, så du sikrer dig, at du altid kender sandheden om situationens omfang – intet gør så ondt, som at tænke på, hvis ens barn må gå alene med tunge tanker og hårde oplevelser.