Elektricitet i gamle lejligheder

Er du den lykkelige ejer af en lejlighed i København eller Valby, så tillykke: du er en af de særligt udvalgte. Boligmarkedet er umuligt at komme ind på for de uindviede, så nye lejlighedskøbere slår til hurtigere end nogensinde før – og indimellem for hurtigt.

Mange får nemlig ikke tjekket elinstallationerne i lejligheden ordentligt, før købskontrakten er underskrevet og er derfor ikke klar over, hvor meget der skal laves. Derfor er det altid en god idé, at få hjælp af en elektriker inden du underskriver, eller som minimum så snart du har overtaget lejligheden. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser senere hen, eller simpelthen at stå i en kulsort lejlighed en mørk og stormfuld aften. I denne artikel får du nogle fif til, hvordan du skal håndtere hele elektricitetssituationen i din nye bolig.

Find en god elektriker

Første skridt er selvfølgelig at finde en elektriker du har tillid til, og som yder den service du leder efter. Bor du i Valby eller København er det simpelthen bare at google ”Elektriker Valby”, ”Københavns Elektriker” eller lignende og så gennemgå listen.

En ting der er god at kigge efter er, om de har døgnbemanding. Det gør du selvfølgelig automatisk hvis du akut skal bruge en elektriker, fordi der ikke er strøm i din lejlighed, men det er generelt en fordel at du kan få fat i dem døgnet rundt.

En anden fordel er at bruge en lokal elektriker, som kender til lejlighederne i dit område. Så er de nemlig bedre forberedte og har mere viden om, hvordan dine elinstallationer ser ud. Særligt i København er mange installationer oldgamle, hvilket betyder slidte ledninger og øget brandfare og det er vigtigt at din elektriker kender til denne problematik.

Inspiration til elektricitets-makeover

Mange vil typisk bestille en elektriker til en større opgave, som for eksempel at skifte de gamle eltavler ud med nyere med automatiske sikringer. Og når du alligevel har en elektriker på besøg, så er det bare med at udnytte det og få fikset nogle af de småting, som helt sikkert vil komme til at irritere dig med tiden.

Noget du kan have dig for øje i denne forbindelse er, hvor mange stikkontakter du har i hvert rum. Typisk for gamle lejligheder er nemlig, at der højst er to – og i værste fald kun én. Dette kan resultere i en labyrint af forlængerledninger, hvis ikke du får installeret et par stykker mere. Særligt i køkkenet er det rart med mindst to-tre stykker.

Derudover har mange lejligheder kun ét antennestik. Godt nok ser de færreste flow-tv efterhånden, men drømmer du om at kunne falde i søvn til reklamerne på TV3 inde i dit soveværelse, så er det bare med at få skaffet dig et antennestik mere.