Få hjælp til at rense fliserne

Det er ikke unormalt, selv efter kort tid, at dine fliser ser beskidte og plettede ud med grå og kedelige belægninger.

Her kan der være brug for en grundig rengøring, hvilket du selvfølgelig kan gøre selv, men du kan også få hjælp til en hurtigt og effektiv fliserens fra professionelle håndværkere, der kan deres kram, har de rette remedier og produkter til at udføre et vellykket arbejde, der måske endda også kan holde længere ud i fremtiden.

Så kan du nyde terrassen til fulde, uden at skæve til grimme og plettede fliser. 

Derfor kommer dine fliser til at se beskidte og snavsede ud uden fliserens

Det er ikke kun skidt der kan sætte sig på overfladen af dine fliser, det kan især også mos og alger, som slet ikke kunne finde et bedre sted at brede sig. Det er hvad der kaldes flisepest, hvor der hurtigt opstår belægninger på overfladen, eventuelt i form af små runde pletter, med et gråligt eller grønligt udseende.

Alger og forskellige mosplanter har de bedste betingelser for at vokse med stor effektivitet i det danske omskiftelige vejr. De er nemlig helt vilde med fugt og kan klare sig med selv en lille smule sol. Dog vil de som oftest ikke tørre ud henover sommeren og skabe pletter hele året rundt. 

Du kan selv forebygge flisepest og urene fliser med fliserens

Du kan selv være med til at gøre en forskel for at forebygge belægninger på overfladen af dine fliser udendørs eller på dine badeværelsesfliser.

Alfa og omega for at væksten på fliserne har det bedst er fugt. Derfor skal du sørge for at have den rette hældning på terrassen, så vandet kan løbe af i stedet for at ligge sig ovenpå. Derudover kan du eventuelt lave render rundt om fliserne, så vand fra din grund, ikke løber lige ned i kløerne på flisepesten.

Derudover skal du sikre dig, at der ikke er fyldte eller manglende og utætte tagrender over terrassen og fliserne, så du frivilligt tilfører mere vand til dine fliser som følge af regnvejret. Det omskiftelige vejr i Danmark kan være lidt svært at forudsige. Det kan byde på meget regn og eksperterne siger at det bestemt ikke bliver mindre de næste mange år. Derfor er det en god investering at forebygge kedelige og beskidte fliser bedst muligt.