Forbered dit barn på at blive økonomisk uafhængig

Det kan virke som noget, der først bliver relevant meget langt ude i fremtiden, hvis du har yngre børn. Men faktisk kan det være en god idé at tale med sine børn om økonomi, allerede når de er ganske unge. Selvfølgelig skal dine små poder ikke belemres om økonomiske problemer eller din egen private økonomi, men derfor kan det stadig være ganske fornuftigt at sætte dem ind, at ting koster penge og at det kræver arbejde at tjene de penge.

Når dit barn er gammelt nok til at få sig et ungdomsarbejde, kan det lære meget af at anskaffe sig et sådant. Det lærer dit barn, at det skal møde op et sted til tiden, udføre arbejdsopgaver som måske ikke er verdens sjoveste, lytte til en overordnet og måske endda avancere på arbejdspladsen og få mere ansvar og mere udfordrende arbejdsopgaver med tiden.

Når dit barn begynder at tjene sine egne penge, er det også lidt lettere at tale med det om, hvordan man prioriterer at spendere de penge. Du kan tale med det om, at hvis pengene bliver sparet op, kan man overveje at investere dem eller gemme dem, så man kan betale for et stort ønske. Glæden ved at kunne købe en tablet, et flot ur eller hvad dit barn nu ønsker sig, er bare større hvis pengene er tjent hjem ved at have et arbejde.

Du vil sikkert opleve et mere selvstændigt og initiativrigt ung menneske, så snart dit barn får et arbejde og får mulighed for selv at råde over sene egne penge.