Ferier er nogle af de oplevelser i barndommen, som de fleste tænker tilbage på med glæde. Ikke desto mindre er det vigtigt at være særligt opmærksom på børnene, når de tages ud af deres vante omgivelser. Det kan nemlig stadig være nødvendigt at opbygge en struktureret dag. Men hvordan gør man lige det, når man er langt væk hjemmefra?

Planlæg ferien hjemmefra på Momondo

Rejsedage, og ferie i det hele taget, kan godt skabe en hel del usikkerhed. Ofte vil man nemlig befinde sig på ukendt territorie, og dermed er det ikke altid lige let at finde ud af, hvad der skal ske. Er man ovenikøbet i udlandet, kan situationen blive endnu sværere, for eksempel fordi det ikke er muligt at læse de lokale skilte.

Vil du gerne sørge for, at rejsedagene foregår så gnidningsløst som muligt, er det en god idé at planlægge din rejse på Momondo. Inde på Momondo er det nemlig både muligt at sammenligne flybilletter, udlejningsbiler og overnatning. Det vil sige, at du her kan finde alt, hvad du har brug for i planlægningen af rejsedagene. Og ovenikøbet til en god pris!

En udlejningsbil gør forskellen; find biler til gode priser på Momondo

Når du rejser med børn, er det klart, at der skal tages nogle hensyn. Det er for eksempel ikke sikkert, at de små ben kan holde til at gå mange kilometer om dagen. Desuden kan det også være vigtigere at holde flere pauser, hvor man har mulighed for at genvinde energien.

Hvis du rejser med børn, kan en udlejningsbil være en utrolig stor fordel. En udlejningsbil giver nemlig en enormt høj grad af frihed, da I kan køre lige derhen, hvor I har lyst. Da I selv bestemmer, hvornår I vil køre, kan I tilpasse turen fuldstændig efter jeres eget hoved.

Desuden kan en bil være en stor fordel, når man skal på tur med børn, fordi der er meget plads til opbevaring. Det kan for eksempel være besværligt at slæbe pusletasken og klapvognen med sig alle steder. Med en udlejningsbil kan du have de nødvendige ting med uden at skulle bære rundt på dem konstant.

På Momondo kan du også finde overnatningen hjemmefra

Skal børnene have det godt på ferien, handler det i høj grad om, at de skal føle sig trygge. Er forældrene trygge, så er børnene også trygge – i langt de fleste tilfælde! Derfor kan det være en god idé hjemmefra at få styr på, hvor I skal overnatte på ferien.

Momondo gør det ligeledes muligt at sammenligne forskellige hoteller. På den måde kan du undersøge, hvilke hoteller der er i den by, som I skal rejse til. Ved at finde et lækkert og børnevenligt hotel, er du rigtig godt på vej til en mindeværdig familieferie.

Det er helt essentielt at have en god og børnevenlig bil når man starter familie. Det kan også være en god ide at fokusere på, at få en bil der kan være flere i med det samme, i tilfælde af, at familien skal blive endnu større på et tidspunkt. Det er dog dyrt at købe en ny bil, og når man vil have en børnevenlig bil, vil man gerne få for måske en miljøvenlig bil, med meget plads. Her kan du læse mere om hvordan du kan få råd til en mere børnevenlig bil.  

Der findes mange muligheder online  

Før var det almindeligt at få et billån i banken eller hos bilforhandleren, når man skulle købe ny bil, men det er blevet mere og mere vanligt, at få et billån online. Det kan kræve nogle økonomiske ressourcer man ikke har at skulle skifte bil og købe en ny og mere børnevenlig bil, men det behøver slet ikke at være hverken vanskelig eller umuligt. Det er både nemt og hurtigt at få et billån på nettet. Der findes en jungle af låneleverandører og banker at vælge mellem, du har helt sikkert hørt om populære låneleverandører som for eksempel vivus

Man kan også finde en god oversigt over billån for at se, hvilket billån der passer bedst til dig og din familie. Vær opmærksom på, at der altid er nogle vilkår der skal overholdes, når man skal låne penge til ny bil. Der bliver altid lavet en automatisk kreditvurdering når man låner penge på nettet, og man skal bestå denne, for at få lov til at låne penge. Det er ingen tvivl om at det er blevet meget nemmere at låne penge, med online lån. Det går hurtigt både at ansøge og at få udbetalt selve lånet, og derfor er det en nem løsning for jer, der gerne vil opgradere til en ny og mere børnevenlig bil.  

Mange forældre vil jævnligt opleve at de ikke har råd til at købe de ting eller oplevelser som deres barn efterspørger. Man skal selvfølgelig ikke give efter for alle barnets materielle ønsker, men at give barnet nogle gode oplevelser for livet, kan være med til at forme individet i en positiv retning. 

Men hvordan får man råd til de gode oplevelser og uforglemmelige eventyr? 

Luft i budgettet giver plads til oplevelser

Hvis man oplever at ens indkomst generelt ikke kan dække alle de udgifter, som man gerne vil bruge på sit barn, så kan det være en god idé at overveje passiv indkomst i form af investering i eksempelvis kryptovaluta. 

Ved at investere i kryptovaluta såsom Bitcoin eller Ripple kan man generere gode afkast, uden at man behøver at tage hundredvis af overarbejdstimer, der tager den dyrebar tid fra samvær med barnet. 

Kryptovaluta er en populær investerings-mulighed, og foretager man en god investering med henblik på videresalg, så kan det i sidste ende betyde at du får råd til en ekstra ferie, en tur i zoologisk have eller måske en musikalsk oplevelse. 

Virker kryptovaluta og investering som en snørklet og uforståelige affære, så kan du faktisk få hjælp til salg og køb af såkaldte investeringsrobotter. Coinbox.dk/bitcoin-pro/ og andre kryptorobotter kan nemlig holde øje med markedet for dig, og foretager handler, når det kan give det bedst mulige afkast. 

Et dygtigt barn er fuld på oplevelser

Det er ikke en god idé at spare oplevelserne væk, heller ikke når det kommer til børneopdragelse. 

Gode oplevelser og lærerige oplevelser er nemlig med til at forme barnet og give det erfaringer og nyttig viden. En tur i zoologisk have skal derfor ikke blot ses som en udgift, men snarere som en investering i barnets viden om dyreriget. 

Hvis man derfor ikke har det store luft i budgettet, så bør man overveje at bruge overskuddet på gode oplevelser fremfor materielle goder. 

Selvfølgelig skal barnet have nye sko, hvis de gamle er gået i stykker, men det er også vigtigt at barnet ser verden, møder nye mennesker og udforsker kulturelle tiltag. 

En tur i biografen kan både give ny viden, booste barnets selvforståelse og give anledning til gode samtaler med vennerne. Specielle og anderledes oplevelser giver desuden glæde, tilfredshed og en følelse af positivitet. 

Tag eventuelt barnet med på råd, når du skal planlægge weekendens udflugt eller den kommende ferie, på den måde undgår du sure miner og konflikt. 

Plakater er en fantastisk måde at pynte sit hjem på, da de er meget dekorative, men stadig kan fås forholdsvis billigt. På Minida.dk kan du købe plakater og børneplakater, som passer ind i en moderne skandinavisk stil.

Skab hygge med plakater og malerier

Hvide vægge er sjældent særligt inspirerende. Derfor kan det være godt at hænge enten nogle malerier eller nogle plakater op. At have noget smukt at kigge på, er dejligt både for børn og voksne.

Minida sælger plakater og malerier, som du kan hænge op på dine vægge. Der findes produkter i mange forskellige prisklasser, og der er et stort udvalg af forskellige motiver, så du kan finde, hvad der bedst passer til dit hjem.

Giv børnene noget smukt at kigge på

Hvis du savner dekoration på børneværelsets vægge, kan det ligeledes være en god idé at kigge på Minida.dk. Derinde kan man nemlig købe børneplakater med motiver som primært er inspireret af dyreriget.

Disse plakater kan være rigtig gode at have på et børneværelse, da der kan føres mange hyggelige samtaler, om hvad plakaten forestiller. Man kan for eksempel forestille sig at have en plakat til børnene hængende over et puslebord eller over en tremmeseng. 

Plakater og børn

Hvis du er forælder kan det være rigtig hyggeligt at involvere børnene i hvilke plakater, der skal op at hænge på væggene. Dette kan du både gøre ved at tage børnene på skødet, når du skal vælge en plakat inde på minida.dk, men det kan også være ved, at børnene får lov til at lave deres egen plakat.

Det kan se rigtig smukt ud, hvis der for eksempel i stuen hænger en gruppe af plakater i rammer. På den måde kan nogle af plakaterne være lavet professionelt, men der kan også hænge plakater, som børnene har malet.

Skab ro i hjemmet

Hvis hjemmet roder og aldrig rigtig er blevet indrettet, kan det godt være med til at stresse børn og voksne. Flyder alting, kan det nemlig hurtigt føles som om, at der ikke er noget sted, hvor man kan slappe ordentligt af.

Der må naturligvis gerne rode, specielt i et børnehjem, men det kan føles rigtig godt i kroppen at gøre lidt ud af indretningen. Hvis du står i denne situation, kan en nem måde at optimere indretningen i hjemmet være ved at købe plakater, som man kan hænge op på væggene. Både i stuen men også i børneværelset.

 

Med stiftelse af en familie kommer også et stort ansvar. Dette gælder mange ting, men en væsentlig del af det at være forældre er at have økonomien til at give sit barn mad og tøj på kroppen. 

Penge kræver hårdt arbejde

For de fleste kommer penge ikke let, og det kræver mange timer på arbejdspladsen at forsørge en familie. Selvom det er vigtigt at arbejde hårdt, skal der samtidig være tid til nærvær og familiehygge. Det kan være en balance, som er svær at opnå.

Tænk smart

Man behøver ikke altid at arbejde hårdere eller mere. Sommetider handler det om at stoppe op og overveje hvilke muligheder, man har i tilværelsen. Man behøver nemlig ikke at nøjes med at sætte opsparingen ind på en bankkonto, og se den vokse hak for hak for hver lønseddel men modtager. Der er smartere løsninger.

En af de metoder man kan gøre brug af, hvis man vil have en større opsparing, er investering. Typisk er en investering ikke en metode, man gør brug af, hvis man mangler penge nu og her. Men er man tålmodig, kan man ved investering se sine penge vokse over tid, uden at man selv behøver at arbejde for det.

En skræmmende start

Det kan være skræmmende at foretage en investering, da der er en mulighed for, at man kan tabe de investerede penge. For at mindske risikoen for dette bør man undersøge markedet grundigt. Læs mere om hvordan man kan få flere penge mellem hænderne uden at skifte arbejdsplads.

(sponsoreret indhold)

Det er dyrt at få børn, det er der vist slet ikke nogen tvivl om. Man siger, at det koster en million danske kroner at have et enkelt barn fra det bliver født, til det er fyldt atten år. Så hvis du drømmer om en stor familie, kan det være du skal sætte dig lidt ind i, hvor det er oplagt at spare penge på udgifterne til børn.

Køb brugt eller lej
Selvom babytøj ikke er særlig dyrt, hvis man køber det i velassorterede supermarkeder eller i highstreet tøjbutikker, er der mange penge at spare, hvis du køber det brugt i stedet. Ofte er brugt babytøj som nyt, da de på det tidspunkt bare ligge i det og derudover kan de ikke passe det særlig længe, da de vokser meget hurtigt i starten. Der findes dedikerede apps og hjemmesider, som har til formål at sælge børnetøj og andet udstyr til børn. Her kan finde, hvad du selv har brug for og også sælge det, som dit barn er vokset fra.

Men der vil være ting som er til at foretrække nyt. Det kan dog meget hurtigt blive en dyr post at anskaffe sig en ny barnevogn, men med et kviklån kan man gøre det lidt nemmere for sig selv og ikke mindst lidt mere lækkert for den lille.

Hvis du gerne vil have noget fint tøj til dit barn, men ikke orker at køre rundt efter det hos andre, er at leje det. Der er flere firmaer, som har slået sig op på, at baby- og børnetøj ikke er noget, man har særlig længe på grund af den høje fart de har på med at blive større. Hvis du tilmelder dig en sådan service får du tilsendt en stak med tøj i den rigtige størrelser, og når dit barn er nået til den næste størrelse, så sender du bare tøjet retur og så får du den næste pakke. Det er bekvemt for dig, det er bæredygtigt og du slipper for at have for småt børnetøj liggende, hvis du ikke har overskud til at få sat det til salg

Gør det til et event
Hvis du har veninder, bekendte eller familiemedlemmer, som også har børn, kan du også arrangere en bytteaften. Nogle gange kan det være lidt uoverskueligt at sidde og kigge hjemmesider igennem efter tøj og andre babyting, man har brug for. Men hvis du inviterer dine med-forældre på besøg, hvor de kan tage tøj, legetøj og andet udstyr med sig, kan tingene hurtigt skifte hænder. Idéen med sådanne aftener er, at man kan hygge sig sammen samtidig med, at man kan komme af med ting, man ikke bruger mere og komme hjem med ting, man har brug for. Man kan lave reglerne, som man har lyst til, således at man enten kan bytte ting, købe og sælge ting for mindre beløb, eller begge dele. De fleste synes, det er rart med sådan en aften ude med andre i samme båd, hvor man så samtidig kan få lidt brugbare og billige ting med sig hjem.

(sponsoreret indhold)

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal tage sig til sammen med sine børn, som er aktiviter både børn og forældre synes er hyggelige. På regnfulde dage især kan det være en udfordring at planlægge nogle indendørs ting, som er rare for alle at lave. I denne artikel bliver der præsenteret et par forslag til kreative aktiviter, som indebærer planter og blomster.

Farvede blomster – gør det selv
Lige nu ser man de pastelfarvede brudeslør alle vegne. Folk kalder dem forårsbebudere og fylder deres hjem med smarte opsætninger med de billede-venlige buketter. ‘Bloggerblomsten’ er den også blevet kaldt, fordi de sociale medier er blevet svømmet over med de fine, små blomster i sart gul, blå og rød. Men hvad ikke alle ved er, at blomsterne er indfarvede. Det vil sige, at brudeslør faktisk er hvid fra naturens side, men at man i dekorativt øjemed har farvet blomsterne.

For at få de smukke farver frem bliver der brugt en masse kemikalier, som ikke er så sunde for dig selv og dine børn. Men faktisk kan du lave den fine buket selv helt uden brug af kemikalier. Det eneste du skal bruge til dette projekt er hvide brudeslør, som der ikke er gjort noget ved, lidt vand og frugtfarve. Det er en simpel og hyggelig proces, som du sagtens kan lave med dine børn.

Der skal snittes et skråt snit i bunden af stilkene og så ellers stille dem i en blanding af frugtfarve og vand. Således suger blomsten farven op og giver bladene den farve, som du har valgt frugtfarven i. Det tager ikke mere end et døgns tid og efterfølgende kan I nyde synet af jeres hjemmelavede buket helt uden kemikalier.

Tørrede blomster
En anden aktivitet som er hyggelig at lave med sine børn, som også indebærer blomster, er at tørre dem. Gå på tur i haven, i en park eller skov og pluk blomster og blade. Gerne blomster fra en hortensia, hvis I kommer forbi sådan en. Når I kommer hjem kan I lægge dem ind mellem nogle hvide stykker papir og så læg dem i pres under noget ting. Bøger plejer at fungere godt. Efter nogle uger har I fine, tørrede blade, som er smukke at lime på papir eller at sætte i en ramme. Dine børn vil elske at have udsmykning på deres værelser, som de selv har været med til at lave sammen med dig.

(sponsoreret indhold)

Den kan tære meget på forældretålmodigheden, når barnet igen og igen ikke vil i seng, eller når barnet klager over, at det ikke kan sove og igen og igen kommer ind i forældresengen.

Der findes ingen gylden nøgle, der kan løse hverken børns eller voksnes problemer med søvnløshed – ej heller kan vi bare lige slukke for tanker og bekymringer, der rumsterer rundt i hovedet efter en lang dag.

Men der er forskellige, ganske konkrete tiltag, som du kan gøre for at forbedre søvnmønsteret for barnet såvel som dig selv, og gøre sengetiden til en mindre urolig begivenhed.

Ritualer sikrer roen

Ro er et arbejde, som man løbende skal skænke opmærksomhed og tid – og det tager tid at opbygge gode rutiner i barnets liv, hvis der har været uro i en periode. Sørg derfor så vidt muligt at holde dig til en bestemt “drejebog” for sengetiden. Det kan være, at barnet gerne vil lege om aftenen og derfor har svært ved at blive afbrudt lige pludselig… ja – du kender helt sikkert denne situation, så den vil vi ikke beskrive yderligere!

Sørg i stedet for at barnet altid ved, at legen ender på et bestemt tidspunkt, som det føler, at det har noget at skulle have sagt om. I kan introducere et æggeur, der ringer 3 gange inden sengetid, så barnet får en mere konkret oplevelse af tid og bliver mindet om, at det snart skal ind i sengen. Du kan også lave en aftenrutine med en bestemt leg mellem du og barnet, som leder hen til tandbørstning og nattøj.

Mental balance med kosttilskud

Der er et væld af gode tilskud, som du kan introducere i barnets kost, hvis du vil styrke den mentale balance og opbygge en solid, fysisk ro indefra. Det kan anbefales at du undersøger forskellige naturprodukter med urter og olier såsom den 100% naturlige CBD-olie og diverse beroligende urtetilskud med kamille, baldrian og lavendel. Disse rene tilskud beroliger nervesystemet ad helt naturlig vej og har modsat traditionel medicin ingen nævneværdige bivirkninger. Som et eksempel oplever de fleste mærkbart mindre uro i kroppen ved sengetid efter en periode på 1-2 uger med dagligt indtag af CBD olie i kapsler, så med disse effektive og rene former for kosttilskud  er det altså ganske nemt opnå en bedre søvn,.

Tal om søvn og gør situationen ufarlig

Sidst men ikke mindst er det helt centralt at du bruger energi på at  “afmontere” det farlige, som der fra barnets synsvinkel, er ved sovesituationen. Barnet kan være bange for at være alene, for monstre eller for at det ikke vågner igen. Lyt til barnet og tag dets frygt seriøst – det værste man kan gøre er at prøve at slå det hen som pjat, for på den måde får barnet aldrig mulighed for at gå ind og bearbejde sin frygt. Kom i stedet barnet i møde og lær det at stille sig rationelt over for sin angst, eller lav i samarbejde med barnet nogle tryghedsskabende ritualer. Mange forældre og børn får endda ekstra sjov ud af at forsøge at blive rigtig gode venner med monsteret i skabet og få en god snak med monsteret.

Der findes et væld af sjove, finurlige og kloge børnebøger, som kan hjælpe på at få sengetiden til at glide nemmere – og monsteret under sengen til at blive ganske ufarligt! – så det er blot at gå på eventyr og sammen finde jeres favoritter.

(sponsoreret indhold)

Har der været uro i barnets liv i en periode fornylig, eller er der udsigt til et længere problematisk forløb i barnets liv, er det vigtigt at prioritere og planlægge glade stunder sammen.

At lave en hjemmelavet gave eller tegning i anledning af Fars Dag eller at købe en lille sjov gave til far er en stor glæde for mange børn. Det er festdag, der fejrer dig, der er far – men hvorfor ikke lade fejringen gå begge veje, sådan at du viser, hvor glad du er for dit barn? Uanset om du er biologisk far, bonusfar eller papfar, er du en vigtig faderfigur og spiller en central rolle for udviklingen af barnets identitet og selvværd.

Hvis barnet i længere tid har haft problemer med skolen eller mobning, med sygdom eller fordi der er udfordringer indenfor familiens rammer, kan det derfor være på helt rette plads at I planlægger at have en helt særlig dag sammen. Fordelen ved at gøre dette på Fars Dag ligger både i at den 5. juni også er Grundlovsdag og dermed en helligdag, hvor mange har fri fra arbejde og skole – og her er det varme sommervejr som regel også nået frem til vores breddegrader!

Derfor er det oplagt, at I kan planlægge udendørsaktiviteter såsom en sjov strandtur eller en frisk cykeltur til en sø i nærheden. Det kan også være en tur i en udendørs forlystelsespark eller en stor legepark og klatreskov. Det vigtige er, at I får godt med tid sammen, for det er altid, når man ikke skeler til uret, at man kan have de gode samtaler og komme ind på hinanden.

Skal det være lidt vildere, så undersøg muligheden for at I kan give hinanden en helt særlig oplevelsesgave på Fars Dag – en uforglemmelig aktivitet som en fantastisk tur i svævefly i jeres nærområde eller en ridetur på stranden med islandske heste. Hvis dit barn går rundt med store drømme om at prøve mere ekstraordinær ting som disse, så kan du lette en svær periode ved i lang tid i forvejen at planlægge denne aktivitet, da forventningens glæde og dét at se frem til at få en drøm opfyldt, betyder ufatteligt meget for et barn.

Vi husker jo nok alle de juleaftener (og hele decembermåneder!) hvor vi glædede os til at få lige netop dét Lego eller nyt udstyr til sportsinteressen – eller til en særlig rejse i sommerferien! Forventningens glæde og dét at få en drøm gjort virkelig er nok i bund og grund dét, som mange vigtige minder er gjort af.

Derfor er det ganske enkelt vigtigt at prioritere disse lyspunkter ind i løbet af året – både til din og barnets store fornøjelse.

(sponsoreret indhold)

Når man tænker på Danmark, sådan grundlæggende i hvert fald, så tænker man på et velfærdssamfund, villaveje, glade skolebørn og ordnede forhold. Faktum er bare, at også her i landet har rigtig mange børn det svært. De fleste af os er mere end opmærksomme på, at der i mange tredjeverdenslande er børn der sulter og lever langt under fattigsdomsgrænsen. Men mistrivsel blandt børn er langt mere end sult og sygdom, det er også psykiske problemer – problemer der måske er opstået som et resultat af vold i hjemmet, alkoholiske forældre, misbrug eller lignende. Psykiske problemer der kan følge barnet hele livet, hvis der ikke bliver grebet ind i tide.

Faktisk er vi mennesker skabt sådan, at selv omsorgssvigt i vores helt tidlige leveår kan have en svært konsekvens for resten af livet. Vi er følsomme væsner, der har brug for tryghed og kærlighed fra den dag vi kommer til verden. Danske børn, nøjagtig som alle andre børn på kloden, vælger ikke selv deres forældre. Det betyder desværre i nogle tilfælde, at udsatte børn kan få en rigtig vanskelig start på livet.

Heldigvis kan du som borger hjælpe. Ved at donere til Børns Vilkår, er du med til at støtte op om en yderst vigtig sag. En sag der sikrer, at børn får rådgivning, støtte og hjælp, når de har allermest brug for det.

Hvis du driver egen virksomhed, kan du endda trække udgiften til dit bidrag fra, når du laver dit momsregnskab 2019. Desuden bestemmer du helt selv, hvor ofte eller hvor meget du ønsker at bidrage med.

Børn er vores samfunds fremtid, derfor handler det om at passe så godt på dem, som vi kan – særligt hvis deres egne forældre ikke er i stand til det. Desværre er det fortsat alt for let for børn at blive “tabt i systemet”, et hul der er rigtig svært selv at komme op af igen. Vær med til at bekæmpe socialarv, så alle børn ikke er dømt til at være et resultat af, hvor de kommer fra. Alle fortjener en reel chance for et godt liv!