Giv din hjerne en pause 

I de fleste brancher er der i disse år gang i hjulene, og rundt omkring på virksomhederne arbejdes der på livet løs. Også på de mange kontorer i København og landets andre store byer bliver der knoklet, og hvis du er en af dem, der netop sidder på et kontor i storbyen, så læs med her, hvor vi ser på vigtigheden af at holde pauser ind i mellem. 

Pauser er nemlig utroligt vigtigt både for vores hjerne og vores krop. En pause, hvor man lige rejser sig fra stolen og måske går udenfor og får en mundfuld frisk luft, kan gøre underværker for koncentrationen. Hjernen har brug for ilt, og især på storrumskontorer kan det knibe med kvaliteten af den indendørs luft. 

Brug dit hæve-sænkebord 

Det kan dog også være en god løsning blot at klikke væk fra det, man nu sidder med og tage et hurtigt kig på nyhederne. Nyhedssiden Senest er et sted, hvor man kan blive opdateret på visse typer af nyheder samt underholdning og kriminalstof, og dette kan altså være fint, hvis man trænger til at se noget andet end sit arbejde. 

Man kan også vælge at holde en pause, hvor man får bevæget kroppen lidt med et par øvelser. Når man sidder på et kontor, kan man let blive stiv i kroppen og et par gode stræk for arme, ryg og skuldre kan gøre underværker. Man kan med fordel også indføre en rutine med at stå op og arbejde to gange hver dag af perioder på en halv times tid eller mere, hvis man kan. Kroppen har bedst af at gå, stå eller ligge, og eftersom både den første og sidste mulighed er udelukket, når man arbejder på kontor, kan man altså med fordel køre sit hæve-sænkebord op og arbejde stående et par gange i løbet af dagen.