Gør dine børn læseglade

Åh, hvor er det skønt at kunne sidde og fordybe sig i en god og spændende bog. Hvis du har det på samme måde, har du måske et håb om, at dine børn også får det sådan. Du kan heldigvis selv have indflydelse på dine børns læselyst.

En god bog kan både være faglitteratur, skønlitteratur og inden for mange genrer. Om man foretrækker at læse i en gammeldags, fysisk bog eller i e-bøger er sådan set lige meget, da begge dele tilbyder hygge og tilegnelse af viden. Du kan læse mere om den elektroniske udgave af bøger her.

Hvis du gerne vil have, at dine børn skal læse, så læs med dem! Langt de fleste børn nyder at få læst bøger højt og hvis de er vant til dette hjemmefra, vil de højst sandsynligt også fatte interesse for at læse selv, når de bliver gamle nok til det.

Tag initiativ til at tage dine børn med på biblioteket og find sammen bøger, som de måske vil finde interessante. Hvis du hjælper med at guide dem til genrer eller konkrete bøger, som de måske vil finde interessante, kan det være mere overskueligt for dem at komme igang med at læse dem efterfølgende.