Gør livet lettere for udsatte danske børn

(sponsoreret indhold)

Når man tænker på Danmark, sådan grundlæggende i hvert fald, så tænker man på et velfærdssamfund, villaveje, glade skolebørn og ordnede forhold. Faktum er bare, at også her i landet har rigtig mange børn det svært. De fleste af os er mere end opmærksomme på, at der i mange tredjeverdenslande er børn der sulter og lever langt under fattigsdomsgrænsen. Men mistrivsel blandt børn er langt mere end sult og sygdom, det er også psykiske problemer – problemer der måske er opstået som et resultat af vold i hjemmet, alkoholiske forældre, misbrug eller lignende. Psykiske problemer der kan følge barnet hele livet, hvis der ikke bliver grebet ind i tide.

Faktisk er vi mennesker skabt sådan, at selv omsorgssvigt i vores helt tidlige leveår kan have en svært konsekvens for resten af livet. Vi er følsomme væsner, der har brug for tryghed og kærlighed fra den dag vi kommer til verden. Danske børn, nøjagtig som alle andre børn på kloden, vælger ikke selv deres forældre. Det betyder desværre i nogle tilfælde, at udsatte børn kan få en rigtig vanskelig start på livet.

Heldigvis kan du som borger hjælpe. Ved at donere til Børns Vilkår, er du med til at støtte op om en yderst vigtig sag. En sag der sikrer, at børn får rådgivning, støtte og hjælp, når de har allermest brug for det.

Hvis du driver egen virksomhed, kan du endda trække udgiften til dit bidrag fra, når du laver dit momsregnskab 2019. Desuden bestemmer du helt selv, hvor ofte eller hvor meget du ønsker at bidrage med.

Børn er vores samfunds fremtid, derfor handler det om at passe så godt på dem, som vi kan – særligt hvis deres egne forældre ikke er i stand til det. Desværre er det fortsat alt for let for børn at blive “tabt i systemet”, et hul der er rigtig svært selv at komme op af igen. Vær med til at bekæmpe socialarv, så alle børn ikke er dømt til at være et resultat af, hvor de kommer fra. Alle fortjener en reel chance for et godt liv!