Husk at prioritere dig selv, selvom du har børn

Vores børn er vores ét og alt og vi vil gøre alt for, at de har det godt. Fordi børnene betyder så meget for os, kan vi også hurtigt komme til at glemme os selv, fordi børnene altid står i første række. Men faktisk er det meget nemmere at være en god mor eller far, hvis man engang imellem prioriterer sig selv, fordi man får mere overskud til at være forælder efterfølgende.

Selvom det kan virke selvmodsigende, at du skal bruge tid uden dit barn for at være en god forælder, kan man altså sagtens begge dele. Uden dine børn kan du lade ordentligt op, så du bagefter har energi til at være nærværende og aktiv med dine guldklumper.

Hvad du skal bruge din tid uden børn til, afhænger af dig og dine præferencer. Lader du op ved at sidde og læse en god bog, ved at tage på museum med en veninde eller ved at få en massage, så gør det. Hvis du er i tvivl, kan du få inspiration til aktiviteter i fritiden her.

Husk dig selv på, at du også har ret til at hygge dig uden dine børn. Det kommer jer alle til gode, når du kommer hjem og har savnet dem efter nogle timer med voksentid.