Husk dig selv som forælder

Forældre vil altid det bedste for deres børn og sætter dem derfor altid først. Det er helt naturligt og selvfølgelig også det rette at gøre. Men hvis forældrene helt glemmer sig selv, kan dette faktisk ende med at gå ud over børnene. Så husk at tage tid til dig selv og glem ikke dine egne behov.

Bekæmp ensomheden

Der er rigtig mange enlige forældre. Om det er på grund af en skilsmisse, et dødsfald eller bare, at den anden forælder ikke har taget noget ansvar, så er der mange, der finder sig selv i en situation, hvor de står alene med ansvaret for sine børn eller måske bare ikke har nogen partner i hverdagen til at støtte sig op ad. Dette kan nemt føles ensomt, men mange forældre tager sig til takke med at have deres børn og føler måske, de ikke har brug for andre i deres nære liv. Men det kan være hårdt at være den eneste voksen, og desuden er der intet galt med at begynde at kigge efter en romantisk partner.

Selv hvis man som forælder er interesseret og åben for at møde nye potentielle kærester, er der mange, der ikke helt ved, hvordan de skal bære sig ad. Det kan være svært at finde tiden til at møde nye mennesker i hverdagen, når man har børn. Her er det heldigvis blevet langt nemmere, fordi man kan møde nye mennesker online. Her kan man tage det i sit eget tempo og være sikker på, at en person er et godt match, inden man vælger at mødes med dem.

Husk dine interesser

Mellem arbejde, indkøb, rengøring, madlavning og at køre børnene til deres fritidsinteresser kan et måske være svært at finde tid til at dyrke dine egne interesser. Det er dog en god idé at finde tid til sig selv. Prøv at prioritere det i løbet af ugen. Der er måske andre ting, der kan gøres mere effektivt for at skabe lidt mere luft i skemaet. Du kan for eksempel prøve at lave en madplan og købe ind for hele ugen.

Ved at finde lidt mere tid til dine egne interesser, kan du få lov til at være dig selv og afstresse med de ting, du godt kan lide at lave. Der er desuden en god chance for, at det også er noget, børnene kan mærke, da en forælder, der har tid til sig selv, højst sandsynligt vil være langt mere afslappet og have mere overskud i hverdagen.

Find tid til vennerne

Ligesom mange andre ting, kan det godt ske, at plejning af venskaber ryger længere ned på listen over prioriteter, når man får børn. Det er dog en rigtig god idé at sørge for at holde godt fast i de stærke venskaber. Prøv derfor på at finde noget tid til at mødes og husk at give dem tid til at snakke om deres liv. Det hele behøver ikke at handle om børn.

Ved at passe godt på sine venskaber har man nogen at snakke med og støtte sig op ad, og det kan derfor i høj grad godt betale sig at holde dem ved lige.