Hvor meget skal jeg veje i forhold til min højde og alder?

Der er ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål. Den bedste måde at finde ud af, hvor meget du bør veje, er at bruge en BMI-beregner. Dette værktøj tager højde for din højde og alder for at give dig et mere præcist skøn. beregne og finde ud af pålidelig indikator for kropsfedt for de fleste mennesker brugt bmiberegner  til at screene for vægtkategorier, der kan føre til sundhedsproblemer, og finde den tilsvarende vægtkategori Brug denne beregner til at beregne dit Body Mass Index

Men selv BMI-beregnerne har deres begrænsninger.

De tager f.eks. ikke højde for din muskelmasse. Så hvis du er meget muskuløs, kan det se ud til, at du er overvægtig, selv om du ikke er det.

En anden ting, du skal huske på, er, at din vægt kan svinge fra dag til dag. Du vejer f.eks. måske mindre om morgenen, end du gør om aftenen. Og selvfølgelig vil din vægt ændre sig over tid, efterhånden som du får eller mister muskler og fedt.

Så hvor meget skal du veje? Det bedste svar er, at det afhænger af det. Brug en BMI-beregner som udgangspunkt, men husk på, at det blot er et værktøj og ikke alfa og omega, når det gælder om at bestemme din idealvægt.

Værktøjet BMI-beregneren er et godt sted at starte, når du forsøger at besvare spørgsmålet om, hvor meget nogen bør veje. Der er dog mange ting, som BMI-beregneren ikke tager højde for. For eksempel tager den ikke højde for muskelmasse. Så hvis en person er meget muskuløs, vil BMI-beregneren måske betegne vedkommende som overvægtig, selv om han eller hun i virkeligheden ikke er det.

Det er også vigtigt at huske, at vægten kan svinge fra dag til dag. En persons vægt om morgenen kan være anderledes end vægten om aftenen. Desuden vil vægten ændre sig over tid, efterhånden som en person får eller mister muskler og fedt.

Selv om en BMI-beregner kan være et nyttigt udgangspunkt, er det således ikke det eneste, man skal tage hensyn til, når man forsøger at bestemme sin idealvægt.