Lav sundere og grønnere retter

Vi lever i en stresset tid, hvor ansvar og aftaler hurtigt kan overdynge én. Arbejde, familie, fritidsinteresser, sociale selskaber. Det hele skal gå op i en højere enhed. Siden 60’ernes kommercielle fremdrift, har køkkenet og madlavning været nedprioriteret. Men i dag er det at lave god mad ikke blot en livsstil, det er en kunstart i sig selv.

Det nordiske køkken er in, og vegetarisme er ikke længere et øjenrullende fyord. Men når man står ved gryderne, kan det være svært at få inspiration til den næste, fede ret. Derfor kan en måltidskasse være en god idé.

Måltidskasser hjælper dig på vej

Som med så mange andre digitale trends har madkurvsanordninger længe været til stede på det amerikanske og udenlandske marked. Men det er først nu ved at slå igennem i lille Danmark. Konceptet er ellers såre simpelt. Der er tale om en abonnementsservice, der leverer en ny opskrift samt råvare til din hoveddør hver dag.

I Danmark er vi allerede begyndt at bruge onlineshopping til at få leveret dagligvare som mælk, æg, mel, rugbrød og andet godt til hjemmet. Det sparer tid, man i stedet kan bruge på sig selv. Samtidig undgår man supermarkedets mange fristelser nær kassen.

Med måltidskassen sparer man endnu mere tid. Samtidig sikrer du en høj kvalitet. Når du ikke skal stresse over, hvilket måltid, du skal lave, men blot følge instrukser, har du bedre tid til at gå op i detaljerne.

Du kan finde inspiration til forskellige måltidskasseordninger på https://maaltidskasseoversigt.dk/. Kokkerering er med god grund anset som utrolig stressende, hvorfor færdigretter originalt blev så populære. Måltidskasser kan i den kontekst siges at være madlavningens svar på IKEA. Du får alle råmaterialerne og opskriften leveret, alt du skal gøre, er at samle dem til et måltid.

Sunde måltidskasser

En måltidskasseordning kan samtidig hjælpe dig med at leve sundere. Ofte spiser vi usundt, ikke fordi det er mere lækkert, men fordi det er lettere. Tomme kalorier går som sagt utrolig let ned. Men på lang sigt stresser det os snarere mere, at vi ikke tager vare på os selv og vores spisevaner.

Det er vigtigt at pointere, at dette ikke skyldes en doven forbruger, men snarere et marked, der ikke giver os mulighederne for at spise sundere. Men med måltidskasser kan selv den mest stressede singleforældre få tid til at forkæle sig selv og sine med mad, der ikke er en olieret pizza, men snarere et festmåltid fyldt med gode vitaminer, proteiner og sunde olier.

Det kan sågar gøre det mere overskueligt at droppe kødet helt. Vegetarisme behøves ikke at være svært, hvis man får en hjælpende hånd. Vegetarisme er nemlig i dag mere og andet end soyasubstitutter, og kød kan sagtens udskiftes med lækre bønner, linser eller andet grønt.