Ledigheden rammer hårdt i København

københavn skyline

Der er en tydelig stigning i antallet af ledige over hele landet efter Corona pandemien. Særligt i Københavns kommune er tallene steget meget. Hvad skyldes den stigning? Og hvad kan du gøre for at sikre dig korrekt.

Høj eksisterende ledighed – høj stigning

Når man kigger på landsplan, viser tal fra Danmarks Statistisk at ledigheden er gået op med ca. 2. procentpoint som følge af Corona-pandemien og særligt grundet nedlukningerne der har være både i 2020 og 2021.

Men ledigheden rammer os ikke lige over hele landet. Dykker vi lidt dybere ned på Danmarks kortet, kan vi nemlig se, at ledigheden ikke er ligeligt fordelt over hele landet.

Derimod så rammes København særligt hårdt, såvel som øerne Bornholm og Læsø, der også stikker lidt ud i statistikken.

Kilde: Danmarks Statistik, Statistikbanken AUS08

Serviceindustrien har været hårdt ramt

En af forklaringerne på hvorfor København, Bornholm og Læsø har været hårdt ramt kan ligge i, at disse kommuner er særligt afhængige af turisme.

Turisme og serviceindustrien er noget af det, som har været allermest udsat for nedlukninger her under Corona pandemien.

Det forklarer hvorfor disse er blevet særligt hårdt ramt da landet er lukket ned over flere omgange.

Den rigtige a-kasse er relevant som aldrig nogensinde før

I en usikker tid er det ekstra vigtigt at sikre sig økonomisk. Når din faste indtægtskilde forsvinder, så tilføjer det en hel del ekstra stress til en situation der ofte i forvejen er lidt øv.

Undgå den stress og meld dig ind i en a-kasse. Foruden ret til dagpenge, så giver det dig også et boost i din jobsøgningsproces at få del i din a-kasses ressource og hjælp til at komme videre.

Undersøg forskellige a-kasser og find frem til den a-kasse som har det rette tilbud til dig. Dagpengesatsen er den samme for alle, men det som kan gøre en forskel for dig, er din a-kasses kendskab til netop din faggruppe, og de ressourcer de kan tilbyde dig at blive en del af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *