Økonomiske råd til forældre

(sponsoreret indhold)

Vi mener, at alle børn er lige, og at alle børn dermed burde have lige kår. Det økonomiske aspekt er ofte det, som adskiller nogle børn fra de andre, og det faktum, at nogle børn ikke har de samme økonomiske muligheder som deres venner, kan gøre dem usikre på sig selv, ligesom det desværre også kan gøre dem til nemme mobbeofre – simpelthen fordi de er anderledes.

Som forældre er der hundredvis af sprængfelter, som man skal navigere rundt i, når man har børn, og man er nødt til at gøre det godt hver gang – for børnenes skyld.

Læs med her og bliv lidt klogere på nogle af de veje, som mange tager, når det gælder det økonomiske aspekt af det at have børn.

Det er ikke en skam at købe brugt

Lad os starte på et område, som er meget udbredt i dag, nemlig det at købe brugt frem for at købe ting fra ny.

Mange herhjemme er efterhånden blevet rigtig gode til at sælge sine ting videre, når man ikke bruger dem mere, og det giver endeløse muligheder for dem, som gerne vil spare lidt penge på den store udgiftspost, som hedder ”Børn”. Man kan finde alt brugt. Tøj, møbler, legetøj, strik og meget mere.

Der er rigtig mange penge at spare ved at købe brugt, og det er ikke noget, man skal være flov over at gøre.

Vær god til at prioritere

Uanset hvor mange penge man har liggende på kistebunden, er prioriteringens kunst en god ting at mestre. Selvom man vil sine børn det bedste, behøver de ikke at eje alt lejetøj, alle film, alle biler eller alt tøj. De behøver heller ikke en tur i Tivoli, Legoland og Djurs Sommerland hvert år. Prioriter de ting I laver sammen – I vil garanteret nyde det mere.

Lær dit barn at ønske

I forlængelse af forrige punkt er det faktisk en god og lærerig idé at snakke om ønsker med sine børn. Snak om hvad det vil sige at ønske sig ting og vente på det, man ønsker sig. Forældrene skal måske også øve sig i at lytte, når barnet fortæller, at det ønsker sig noget. Skriv det ned og saml det til henholdsvis fødselsdag og jul.

Begynder man først på ønskesedlen et par uger før, glemmer man ofte det, som barnet i virkeligheden ønsker sig, og som det selv har ytret ønske om. Det er en skam, for det er en fin ting at kunne ønske

Lån penge

Det er naturligvis også en mulighed at låne sig til et økonomisk overskud. Der er rigtig mange forskellige lån at vælge mellem, og det er forskelligt fra person til person, hvad der bedst kan betale sig. Med et pengelån får du uanset hvad et større økonomisk råderum nu og her, og når dit barn er større, kan du passende betale lånet af igen.