Problemer med uro inden sengetid og dårlig søvn

(sponsoreret indhold)

Den kan tære meget på forældretålmodigheden, når barnet igen og igen ikke vil i seng, eller når barnet klager over, at det ikke kan sove og igen og igen kommer ind i forældresengen.

Der findes ingen gylden nøgle, der kan løse hverken børns eller voksnes problemer med søvnløshed – ej heller kan vi bare lige slukke for tanker og bekymringer, der rumsterer rundt i hovedet efter en lang dag.

Men der er forskellige, ganske konkrete tiltag, som du kan gøre for at forbedre søvnmønsteret for barnet såvel som dig selv, og gøre sengetiden til en mindre urolig begivenhed.

Ritualer sikrer roen

Ro er et arbejde, som man løbende skal skænke opmærksomhed og tid – og det tager tid at opbygge gode rutiner i barnets liv, hvis der har været uro i en periode. Sørg derfor så vidt muligt at holde dig til en bestemt “drejebog” for sengetiden. Det kan være, at barnet gerne vil lege om aftenen og derfor har svært ved at blive afbrudt lige pludselig… ja – du kender helt sikkert denne situation, så den vil vi ikke beskrive yderligere!

Sørg i stedet for at barnet altid ved, at legen ender på et bestemt tidspunkt, som det føler, at det har noget at skulle have sagt om. I kan introducere et æggeur, der ringer 3 gange inden sengetid, så barnet får en mere konkret oplevelse af tid og bliver mindet om, at det snart skal ind i sengen. Du kan også lave en aftenrutine med en bestemt leg mellem du og barnet, som leder hen til tandbørstning og nattøj.

Mental balance med kosttilskud

Der er et væld af gode tilskud, som du kan introducere i barnets kost, hvis du vil styrke den mentale balance og opbygge en solid, fysisk ro indefra. Det kan anbefales at du undersøger forskellige naturprodukter med urter og olier såsom den 100% naturlige CBD-olie og diverse beroligende urtetilskud med kamille, baldrian og lavendel. Disse rene tilskud beroliger nervesystemet ad helt naturlig vej og har modsat traditionel medicin ingen nævneværdige bivirkninger. Som et eksempel oplever de fleste mærkbart mindre uro i kroppen ved sengetid efter en periode på 1-2 uger med dagligt indtag af CBD olie i kapsler, så med disse effektive og rene former for kosttilskud  er det altså ganske nemt opnå en bedre søvn,.

Tal om søvn og gør situationen ufarlig

Sidst men ikke mindst er det helt centralt at du bruger energi på at  “afmontere” det farlige, som der fra barnets synsvinkel, er ved sovesituationen. Barnet kan være bange for at være alene, for monstre eller for at det ikke vågner igen. Lyt til barnet og tag dets frygt seriøst – det værste man kan gøre er at prøve at slå det hen som pjat, for på den måde får barnet aldrig mulighed for at gå ind og bearbejde sin frygt. Kom i stedet barnet i møde og lær det at stille sig rationelt over for sin angst, eller lav i samarbejde med barnet nogle tryghedsskabende ritualer. Mange forældre og børn får endda ekstra sjov ud af at forsøge at blive rigtig gode venner med monsteret i skabet og få en god snak med monsteret.

Der findes et væld af sjove, finurlige og kloge børnebøger, som kan hjælpe på at få sengetiden til at glide nemmere – og monsteret under sengen til at blive ganske ufarligt! – så det er blot at gå på eventyr og sammen finde jeres favoritter.