Rejserestriktionerne løftes snart helt og københavnerne kan rejse igen

Dagen som vi længe har ventet på, er lige foran os og vi kan endelig snart begive os ud til Kastrup Lufthavn og hoppe på et fly lige præcis dertil hvor vi har lyst. Covid-19 er endelig ved at være fortid og er du en af de mange personer der bare har ventet på at dette øjeblik skulle blive en realitet, så kan du godt finde flagene frem og gøre klar til jubelsangene.

Enden er nær eller en ny begyndelse kan starte

Det har nu varet i over et år med alverdens restriktioner som har tvunget os til at lave om på både godt og skidt. Det er ingen hemmelighed at det for mange har bragt nogle fordele med sig at have lockdown, men med lockdown fulgte der en del restriktioner med, som virkelig har været noget der har været svært for mange at affinde sig med.

Nu er tiden endelig kommet til at vi kan stille en normal hverdag i udsigt og det betyder også at vi kan begynde at se på de gamle og gode traditioner som f.eks. har været den årlige rejse syd på i sommerferien. Mundbindene er fjernet og mange er allerede udstyret med et Corona-pas, hvilket betyder at enden er nær – eller en ny begyndelse kan starte.

Husk at tjekke reglerne for din rejsedestination

Er du en af dem der ser dig selv hoppe på den første, flyver der går i luften i sommerferien, så er der dog stadig nogle praktiske ting som du ikke helt slipper for, på trods af at de mange rejserestriktioner bliver fjernet. Du skal f.eks. stadig huske at få fingrene i et visum hvis det kræves for indrejse til den ønskede destination. Det kan du som altid læse mere om på www.e-visa.dk.

Det er ikke alle destinationer der kræver at du søger om visum og det kan derfor være en rigtig god idé at undersøge hvad du egentlig skal gøre. Skal du rejse til USA, kan du i de fleste tilfælde nøjes med at ansøge om et ESTA, som fungerer som din rejsetilladelse til USA. Er det Canada der skal have glæde af dit visit, er det et eTA du skal søge om.

Det er vigtigt at du sikrer dig at du søger om visum, ESTA eller eTA i god tid. Selvom at de fleste kan sidde på Nørrebro få timer før deres afgang med flyet og ansøge om f.eks. et ESTA og stadig nå at få kvitteringen på mail inden ankomst til boarding, så er det ikke nogen sikkerhed at det er situationen for alle mand.

Regler om ophold i det pågældende land er stadig gældende

Du bør virkelig læse op på de regler der gælder for din rejsedestination, så du f.eks. ved at det kan tage op til 3 dage fra du ansøger om et ESTA til du kan forvente at du har det registreret på dig. Et ESTA og eTA kræver godt nok intet udprint på noget tidspunkt, da det hele fungerer elektronisk, men selv om at du slipper for unødigt printerbøvl, så vær i god tid med at søge.

Når du går online for at ansøge om visum, ESTA eller eTA kan du med fordel læse op på alle de andre ting der står i forhold til det land du ønsker at besøge. Der er nemlig flere regler end man lige skulle regne med.

Vidste du f.eks. at når du rejser fra København til en lufthavn i USA på et ESTA, så må du ikke opholde dig i USA i mere end 90 dage og kun så længe dit pas gælder. Dette gælder selv hvis du lige smutter over grænsen til et af nabolandene og kommer tilbage. Det er vigtigt at vide så man ikke risikerer at blive afvist ved flyafgangen retur.