Rengøring af dit hus’ tagrender i efteråret

Når bladene begynder at falde, og vejret bliver køligere, er det tid til at begynde at tænke på at rense dit hus’ tagrender. Mange husejere er ikke klar over, hvor vigtigt det er at holde deres tagrender rene, men det er faktisk en meget vigtig del af vedligeholdelse af hjemmet. Tilstoppede tagrender kan føre til vandskader, fundamentproblemer og endda insektangreb. Heldigvis er rensning af dine tagrender en relativt nem opgave, som du selv kan udføre. Her er en hurtig oversigt over, hvad du skal vide.

Tip: se også rensning af tagrender Nordsjælland.

Hvad du skal bruge

Før du går i gang, skal du bruge et par forsyninger: handsker, en stige, en slange og en murske eller en skovl. Du kan også tage gammelt tøj på, som du ikke har noget imod at blive beskidt. Når du har samlet dine forsyninger, er du klar til at gå i gang.

Trin 1: Tag dine handsker på

Det første skridt er at tage dine handsker på. Det vil beskytte dine hænder mod affaldet i tagrenderne og mod eventuelle skarpe kanter på selve tagrenden. Hvis du ikke har handsker, skal du sørge for at vaske dine hænder grundigt efter arbejdet.

Trin 2: Fjern affald i hånden eller med en spartel/skovl

Når du har handsker på, skal du bruge dine hænder eller en spartel/skovl til at fjerne affald fra tagrenderne. Vær forsigtig med ikke at beskadige tagrenderne, mens du fjerner affaldet. Vær også opmærksom på skarpe genstande som f.eks. søm, der kan være gemt i affaldet. Hvis du støder på noget skarpt, skal du bortskaffe det korrekt, inden du fortsætter.

Trin 3: Skyl det resterende affald væk med en slange

For at skylle det resterende snavs væk skal du sætte en slange til en udendørs vandhane og tænde for vandet på en lav indstilling. Hold slangen i nærheden af nedløbsrøret, og bevæg den rundt, så alle sider af tagrenderne skylles rene. Det kan være nødvendigt at kravle op på stigen igen for at nå alle områder af tagrenderne.

Trin 4: Tjek for skader og reparer efter behov

Når du har renset tagrenderne, er det en god idé at kontrollere, om der er sket skader under rengøringen. Hvis du opdager revner eller huller i tagrenderne, er det nu, du skal reparere dem. Hvis de ikke repareres, kan disse revner og huller føre til større problemer senere hen.

Konklusion

Rengøring af dit hus’ tagrender er en vigtig del af efterårets vedligeholdelse. Hvis du tager dig tid til at gøre det nu, kan du undgå større problemer senere hen. Med blot nogle få forsyninger og lidt albuefedt kan du nemt gøre dette arbejde selv.