Så let er det at låne online

Hvis du ønsker at købe noget, som du ikke har råd til på nuværende tidspunkt, er det muligt at tage et lån for at dække omkostningerne. Denne proces er blevet lettere med tiden givet det efterhånden store antal af online låneudbydere. På den anden side kan det gøre det mere uoverskueligt at finde den rette. Derfor vil vi her tage et nærmere kig på, hvordan lån via internettet foregår.

Hvordan gør man?

Lån penge nu og det vil ofte kun tage omkring 5 til 15 minutter at gennemføre det. Det, du gør, er først at finde en låneudbyder, der bedst passer til dine behov og vælg hvor mange penge, du ønsker at låne. Dernæst skal du udfylde dine personlige oplysninger, altså navn, adresse, CPR-nummer og bankoplysninger (sådan at de kan overføre penge til din konto). Når det er på plads, er du klar til at søge låneansøgningen af sted. Hvis det bliver accepteret, modtager du et lånetilbud, som du enten kan vælge at acceptere eller afvise. Skulle du acceptere det, skriver du under på det med dit NemID. Herfra går der kun nogle minutter, før du kan finde pengene på din konto. Hastigheden afhænger af låneudbyderen.

Som du nok kan se, er det et relativt let forløb; særligt fordi der ikke er noget behov for at tilkendegive, hvad pengene skal bruges til, hvilket man ellers skal i banker. Der skal heller ikke stilles nogen sikkerhed. Til gengæld er der en høj rente, hvilket afspejles i lånets ÅOP.

Hvad ÅOP er, og hvorfor det er vigtigt

ÅOP er en forkortelse for ”årlige omkostninger i procent” og er et vigtigt tal at kigge efter for at finde ud af, hvor dyrt lånet kommer til at være. Det er tal, som er lovpligtigt for låneudbyderne at vise, da det gør sammenligning med andre lån lettere. ÅOP er som før sagt for det meste ganske høj online. Derfor bør du gøre op med dig selv om, hvorvidt du ønsker at betale denne høje pris for at få et stort rådighedsbeløb nu.

Forudsætninger for at tage et lån online

Kriterierne kan variere mellem låneudbydere, men der er en række krav, som er hyppigt forekommende. Den første af dem er, at man skal være mindst 18 år gammel. Til tider kan den være hele vejen op til 25 år.
For at skrive sikkert under på lånene, kan du næsten aldrig komme uden om at skulle have NemID. Ofte skal man også have en dansk folkeregisteradresse og fast bopæl i Danmark, samt have en aktiv dansk bankkonto. Din e-mailadresse og et dansk telefonnummer skal ligeledes tilkendegives, for at de ville kunne kontakte dig.