Skal dit barn starte til en fritidsaktivitet?

Det er vigtigt for børn at have mere indhold i livet end skole og lektier. Der findes mange forskellige fritidsaktiviteter, som man kan tilmelde sin børn. Men det vigtigste er naturligvis, at børnene laver noget, de kan lide.

Hvad skal mit barn gå til?

Hvilken fritidsinteresse dit barn skal dyrke afhænger naturligvis fuldstændig af dit barn (og en smule af din økonomi, da ikke alle fritidsinteresser er lige billige). Der er forskellige muligheder, der passer alle børn. Man kan både gå til kreative fritidsinteresser, fritidsinteresser der kredser om dyr og fritidsinteresser, som først og fremmest går ud på, at brænde noget krudt af.

Hvor kommer motivationen fra?

De fleste børn vil gerne gå til noget. Det er sjovt at udvikle nye færdigheder, og man får mange gode venner af at gå til en fritidsaktivitet. Hvis dit barn hellere vil sidde derhjemme og spille computer, kan det være, at du skal overveje nogle muligheder, du ikke selv har overvejet før. Har du for eksempel undersøgt mulighederne for at gå til e-sport, hvor man kan spille computer sammen med andre unge? Hvis du har et barn, der spiller mange strategispil, kan det være, at han eller hun har gode evner inden for investering. Læs mere om dette emne.