Snak med dine børn om deres skærmforbrug

Børn i dag er vokset op med elektronik. Helt fra de er blevet født, har de været vant til at bruge tablets og telefoner, derfor ser de det også som deres ret at have adgang til denne form for teknologi.

Gode relationer er vigtige

Det kan godt være en god idé at snakke med dine børn om deres skærmforbrug. Mange børn bruger næsten al deres fritid foran skærmen. Dette kan være et problem, fordi det er vigtigt for børn at opbygge gode relationer. Gode relationer kan være svære at opbygge med en telefon i hånden.

Der er mange ting på nettet

En anden grund, til at det er en god idé at snakke med dine børn om deres skærmforbrug, er, at der findes utrolig mange ting på nettet. Det er ikke alle ting, som er egnede til børneøjne.

Som forælder er det svært  at styre, hvad ens børn går ind på, når de sidder med en telefon i hånden. Derfor er det fornuftigt at snakke med dine børn om, at der findes ubehagelige ting på nettet. Det kan desuden være en god idé at snakke om virkeligheden i forhold til den digitale verden. Eksempelvis hvad angår vold. Læs om online spil her.