Tager dit barn afstand fra dig?

At være forælder indebærer en lang, lang række af ting. Børn bliver ved med at overraske og forundre, og det er ligegyldigt hvilken alder de har. Efterhånden som dit barn er ved at blive voksen, kan man sidde tilbage med en følelse af at afstanden mellem jer bliver større. 

Bruger du nok tid med dit barn?

Én ting er, hvis dit barn konstant er ude af huset, og aldrig spiser hjemme længere. Men har du overvejet, hvad I rent faktisk laver, når dit barn er hjemme? Sidder I i hvert sit rum eller laver I sommetider noget sammen?

Hvis det virker som om, at dit barn tager afstand fra dig, kan det være vigtigt, at du selv sørger for at opsøge tid til fælles aktiviteter. Det kan være noget så simpelt som at gå en tur, eller invitation til at spise frokost sammen på en café.

Hvorfor føler du, at dit barn tager afstand fra dig?

En anden idé kan være at spørge dig selv, hvorfor du føler, at dit barn tager afstand fra dig. Er det et spørgsmål om, at barnet ikke at være hjemme? Eller er det i virkeligheden et spørgsmål om, at dit barn ikke er nærværende på samme måde, som det har været før?

Ligegyldigt hvordan man føler, at ens barn tager afstand, kan det være sårende som forælder. Her må man huske sig selv på, at det er en naturlig del af livet, at et barn bliver voksen og dermed søger andre sociale fælleskaber en forældrenes.

Hvordan kan du hjælp dit barn?

Selvom ens barn bliver voksen, vil man naturligvis aldrig stoppe med at hjælpe sit barn. Her er det vigtigt, at man sætter sig ned og lytter til barnets behov. Er der for eksempel brug for, at barnet får plads og mere tid til at være sammen med sine venner? Eller vil barnet i virkeligheden gerne have hjælp til at holde styr på eksempelvis lektier og økonomi?

En af de måder, man kan overveje at hjælpe sit barn i fremtiden, er, ved at foretage det der kaldes et forældrekøb. Læs med her hvis du overvejer forældrekøb.