Tal med dit barn om livet online

Vi lever i en mere og mere digitaliseret verden, så vi kan ligeså godt forberede os på, at vores børn kommer til at bruge meget tid på computeren, telefonen og tabletten. Børn kopierer det, de voksne gør.

Så hvis du sidder og spiller computerspil derhjemme, vil dine børn højst sandsynligt også blive interesseret i det. Og hvis du nyder at slappe af med et et online casino, læs mere om det her, vil dit afkom nok synes, det er spændende. Måske har du lange samtaler i forskellige lukkede Facebook-grupper om forskellige emner, i så fald vil dit barn nok ikke finde det fremmed, at gøre det samme.

Fordi børn ofte kopierer det, de ser deres forældre gøre, så er det vigtigt at tale med dit barn om det. Der er ikke noget galt med, at børn har den samme online adfærd som en selv, hvis altså de er klar over, hvad de gør. Tal med dit barn om, hvordan man gebærder sig på forskellige online fora og gør det klart for dem, hvilke konsekvenser det kan have, når man bevæger sig rundt i den digitale verden. At være online kan sagtens tilvejebringe positive ting, hvis man er bevidst om, hvordan man gør det på den bedste og mest anvarlige måde.